Porselen Tabak Boyama - Baykuş Desenli Tabak Boyama - Porselen Kalemi Nasıl Kullanılır? | 10marifet

Video: edding porselen kalemleri ile baykuş temalı tabak boyama

edding porselen kalemleri ile aramız iyidir. O yüzden sık sık tabak, kupa vs boyayasımız gelir. Bir dekoratif tabak boyama çalışması daha geldi aklımıza, biz de kendimizi tutmadık ve hemen de sizinle paylaştık tabii. Bu defa işin pratik tarafını öne çıkardık ve genellikle ahşap boyama işlerinde kullandığımız stencil şablonlardan birini kendimize yardımcı olarak tuttuk. Stencil şablonu tabağın üzerine bantla sabitledik, edding porselen kalemleri ile desenlerin içinden geçtik. Sonra daha da renkli ve neşeli olsun diye çizgilerin içini dolu dolu boyadık. O kadar zevkliydi ki, bitince biraz üzüldük doğrusu.
 
Peki porselen kalemleri nasıl kullanılır? Bu kalemleri normal bir kalem gibi rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Hem renkleri de harika. Biraz daha dikkatli olmak, kurumadan elinizi üstüne sürmemek lazım ki boya dağılmasın. Hata yaptığınız zaman ıslak mendille hemen silebiliyorsunuz da üstelik. İşiniz bittikten sonra kurumasını bekliyorsunuz, o sırada fırını da 160 dereceye ısıtıyorsunuz. Çalışmanızı fırına koyup 25 dakika pişiriyorsunuz. Bu, özel bir fırın değil, sıradan bir mutfak fırını sadece. Böylece boya, tabağa sabitlenmiş oluyor ve yıkansa dahi çıkmıyor. 
 
Baykuş desenimizi ve seçtiğimiz renkleri beğendiğiniz umarız. Videomuzu mutlaka seyredin çünkü hem ipuçları vermeye çalıştık hem de renkler o kadar neşeli oldu ki, hızlı hızlı seyretmek çok eğlenceli bizce. Ne dersiniz?

Exit mobile version