Kupa & Bardak Boyama - Kupaya Yazı Yazma - Porselen Kalemi Nasıl Kullanılır? | 10marifet

Video: edding porselen kalemleri ile öğretmenler günü hediyesi kupa boyama

edding porselen kalemlerini kullanmak şu hayatta en sevdiğimiz işlerden biri oldu. Dümdüz bir bardak, tabak, kupa, fincan bulduğumuz zaman dayanamayıp ayırıyoruz kenara, illa ki boyarız bunu diye. Bu defa da öğretmenler günü için el yapımı, naif, mütevazı bir hediye hazırlamak isteyenlere yol göstermek istedik ve düz bir kupa üzerine “Benim Canım Öğretmenim” yazdık. Peki nasıl yazdık, nasıl süsledik, onu göstermese miydik? Tabii ki detaylarıyla anlattık, gösterdik videomuzda. Eminiz sizin de hoşunuza gidecek. Çok sade ve şık oldu çünkü. Üstelik çok da zahmetsiz.
Porselen kalemi nasıl kullanılır, genel olarak kısaca anlatalım: Normal bir kalem gibi rahatlıkla kullanabildiğiniz edding porselen kalemleri ile, çalışacağınız yüzey üzerine çiziminizi yapıyorsunuz, yazınızı yazıyorsunuz. Dikkatli olmanız gereken şeyler var tabii ki; tam kurumadan elinizi üstüne sürmemek gibi. Ama ola ki hata yaparsanız ıslak mendille çıkarmak, hatta yıkayıp tamamen temizlemek mümkün. İşinizin bittiğine karar verince kurumasını bekliyorsunuz. O sırada da mutfak fırınınızı 160 dereceye ısıtıyorsunuz. Çalışmanızı fırına koyup 25 dakika pişiriyorsunuz. Böylece boya tabağa sabitleniyor ve normal şekilde kullanmaya başlıyorsunuz. 
 
Öğretmenler günü temalı kupamızı beğendiğinizi umarız. Bardak ve kupa gibi yüzeyler üzerine düz bir çizgi çekmenin kolay yolunu da keşfetmiş ve göstermiş olduk videoda, o da işin artısı oldu.

Exit mobile version