Bana DUR Deyin…

Önce kavanozun etiketlerini çıkarıp temizlemem gerekiyordu. Tüm samimiyetimle söylüyorum, benim için tam bir işkence oldu. Kaynar suya soktum. Ateşe tuttum. Tiner denedim. Sonunda bıçakla kazıya kazıya temizledim. Evde aseton olsaydı belki daha kolay çıkarabilirdim. Bu işin kolayını bilen varsa n’ooolur söylesin.

Pencereye çerçeve
Pencereye çerçeve

Başlangıçta kavanozlara etiket hazırlamayı düşünmüştüm. Ama etikete yazıyı bir kere yazarsın. Bir daha da o kavanoza başka bir şey koyamazsın. Yani TUZ yazan kavanoza Nane doldurmak olmaz. Aklıma etiket yerine pencere bırakmak geldi. İyi ki de geldi. Bu şekilde daha kullanışlı olacağı kesin.


Pencere için karton yapıştırıp boyadım

Daha önce boyanmamış cam üzerine peçete uyguladığımda ortaya çıkan görüntü o kadar kötü idi ki, artık hiçbir şeyi boyamadan kullanmıyorum. Ne olursa olsun beyaz zemin peçete için tek uygun renk. Bunu deneye deneye öğrendim.İkinci kavanozda pencereyi unutup tüm kavanozu boyadım. Ve gördüm ki boyalı kavanoza pencere açmak çok ama çok kolaymış. Uygun ölçülerde pencereyi kurşun kalemle çizdim. Çizdiğim elipsin içinde kalan boyalı kısmı maket bıçağı ile dikkatlice kazıyınca pencere açılıverdi.


Peçeteler kuruyor

Devamı Burada


Exit mobile version