Çocuklarla Eğlenceli Bir Faaliyet Yapmaya Ne Dersiniz?

Bir çocuk sitesinde, gördüğüm bu sunum oyunu ile, eğlenceli dakikalar geçirip; daha sonra bu yaptığımız çalışmanın yazıcıdan çıktısını alıp, buzdolabımıza ya da çerçeveletip çocuk odasına asabiliriz! İsterseniz, keçeden, kumaştan ya da örgüden yaptığınız sebzeleri de, çocukların bu oyunda oluşturdukları şekilde düzenleyip, çerçeve yapıp asabilir, kumaş, örgü ve keçeden rölyef çalışmasını ilk siz başlatmış olabilirsiniz! =) Çocuklarınız ile eğlenceli vakitler geçireceğiniz, ilham veren bu şeker oyun, yazının devamında…
Sitenin adresi burada..Açılan sayfada 4 -5 saniye bekliyoruz, oyunumuz yükleniyor. Yüklenince, atta bulunan “START” butonuna basıyoruz. İşte başladı.. = )
Sol taraftaki menüde sebzelerimiz, soslarımız var.Hemen altında “Resize” yazan iki yeşil butonumuz ile sebzemizi büyültüp küçültebiliyoruz.
Yine hemen onun altındaki “Rotate” yazan iki yeşil butonumuz ile de sebzemizi kendi etrafında döndürebiliyoruz. “Flip” yazan sarı buton, sebzeminiz ayna görüntüsünü veriyor. Yani tam ters bir açıda görüntüleyebiliyoruz.
“Print” yazan sarı buton ile, yaptığımız sunumu bastırabiliyoruz ki, bu çok güzel bir özellik olmuş. Yapıp duvara asabilmemiz için harika bir fikir!
Yazıcıdan çıktısını aldığımız resmin aynısını, yukarıda da bahsettiğim gibi, kumaştan, keçeden vs. yapıp, çocuklar için, yine onlarla dizayn edebilir, bu eğlenceli faaliyeti uzattıkça uzatabilirsiniz = )
Son olarak; “start over” yazan yere tıkladığınızda ise; oyunu baştan başlatıyorsunuz. Sebzeleri silmek istediğinizde, tabağın dışına sürüklemeniz, ya da “çöp kutusu”na sürüklemeniz yeterli. Sesi açıp kapatmak için “nota işareti”nin olduğu butona tıklıyorsunuz.
Hepsi bu kadar = )İyi eğlenceler ve iyi faaliyetler!Aşağıdaki sunumlar da, benim yapabildiklerim = )


Exit mobile version