Dekupaj, mum eskitme vesaire…

hamur kabartma
Selamlarrrrr! Uzun zamandır bir bakıp kaçtığım 10marifet alemine yeni bir şeyler ekleyememiştim. Aslında boş durmadım bu arada. Bir kısmını hemen paylaşayım sizinle. İlk olarak abeslang (dil çubukları) üzerine yaptığım hamur kabartma küçük panom.
Abeslangları arkadan yapıştırıp beyaza boyadım. Üzerine renkli çıktı aldığım çok güzel bir resmi (Füsun Ürkün) uygulayıp, hamur kabartma yaptım. Henüz verniklemedim ama konsolun üzerinde yerini aldı bile.


Bu gazetelik belki 10 yıldır üzerinde astar boyasıyla bekliyordu. Kısmet bugüneymiş. Önce çikolata kahve rengine boyayıp üzerine mum ve 3 kat beyaz boya geçtim. Kuruyunca zımparalamak istedim ama açıkçası çok zorlandım. Bir blogda bulaşık teli ile bu işin oldukça kolay olduğunu okumuştum. Ama evde temiz/yeni tel olmadığı için pazardan alıp bir kenara attığım kullanılmamış ponza taşını kullandım. Eskitmeyi de etrafı kirletmemek için banyo küvetinde yaptım. Çünkü taş işinizi kolaylaştırırken etrafa tozlarını saçabiliyor.
Neyse, beğendiğim imajların çıktısını alıp üzerine uyguladım.


Bu sepete, belki 10 yıl önce, ilk boyama deneyimlerim zamanında kahverengi boyanıp, şablon&parmak yaldız uygulanmıştı. Ben de hazır kahverengi diye mumlayıp hemen eskiteyim dedim.


Gazetelikle aynı yöntemle yaptım ama içindeki fırça izlerini bir türlü gideremeyince içini de kağıtla kapladım. Niyetim bu değildi ama böylesi daha çok içime sindi.


Son olarak yine kahverengi, üzerinde yaldız motifler bulunan bir kutuyu mumlayıp, beyaz boyayıp eskittim.


Gördüğünüz üzere beyaz boya kalın şeritler halinde soyuldu. Belki orijinal yüzeyinden, belki boya yeterince kurumadan yaptığım için, nedenini bilmiyorum. Tam istediğim gibi olmasa da ilk halinden daha güzel, bunu söyleyebilirim


Görüşmek üzere.


Exit mobile version