edding kalemleri ile minik metal kova boyama

Minicik metal kovaları çok seviyoruz. Bunları çeşitli amaçlarla kullanabiliriz ama bizim en sık gördüğümüz kullanım şekli, iyice ufak olanların içine şekerler koyup özel gün hediyelikleri olarak tasarlamak. İster bu şekilde düşünün ister farklı bir dekoratif ya da işlevsel amaçla, üzerini boyamak her türlü iyi fikir olacaktır. Üzerine isim yazabilirsiniz, tarih atabilirsiniz, minik çiçekler, geometrik şekiller çizebilirsiniz, ne isterseniz boyayabilirsiniz. E bunun için ne lazım? Metal üzerine kusursuz bir biçimde boyama ve çizim yapmaya imkan sağlayan kalemler tabii ki. O da var: edding 750, 751 ve 780 numaralı hobi-sanat kalemleri. Bunlarla diğer birçok yüzey gibi metal üzerine de sağlıklı ve keyifli bir biçimde renklendirme yapabilirsiniz. Biz iki fikirle gelmek istedik.

Hobi Kalemleri il Metal Nasıl Boyanır?

Önce enli bir renkli banttan kalp deseni çizip kestik, kovamızın ortasına yapıştırdık. Bu bir şablon olmuş oldu. Ahşap, cam vs boyamada da kullanabileceğiniz bir yöntem. Etrafına sık bir biçimde irili ufaklı noktacıklar yaptık. Bunu edding 750 kalın uçlu mor ve pembe kalemle uyguladık. Bu kalemler metal üzerinde hemen kuruyarak oldukça kalıcı sonuç veriyor. Kokusuz, canlı renk veren güzel kalemler. Mutlaka denemelisiniz. Sonra bandı çıkardık, böylece ortasında kalp şeklinde boşluk olan bir desenimiz oldu. Epey basit ama hoş bir yöntem.

Bu renkli bantın çiçek desenleri o kadar hoşumuza gitti ki bu defa da onun desenini diğer kova üstüne çizmeye karar verdik elimizden geldiğince. Bu defa ince uçlu edding 751 de devreye girdi. Renkler zaten mat ve parlak tonlarıyla çok çekici. Bir de kontur çizmek için edding 780 incecik uçlu siyah kalem kullandık, o da desene ayrı bir hava kattı.

Dediğimiz gibi, bu kalemler hemen kuruyor, hemen sonuca ulaşabiliyorsunuz. Yine de renkler karışmasın diye azıcık bekleyin tabii ki dalgalanma olmasını istemiyorsanız.

Dileriz bu küçük fikirlerimizi beğenmişsinizdir. Siz de denesenize…


Exit mobile version