edding’le toprak saksı boyama

Hepimizin evinde illa ki toprak saksı vardır. Çünkü çiçek candır! Bu toprak saksılar zamanla sıradanlıkları ile gözünüze batmaya başlamış olabilir, normaldir. Neyse ki elimizde kolay bir çözüm var: edding 4000 ve 4040 numaralı rengarenk mat hobi-sanat kalemleri ile üzerlerini süslemek. İster yazılar yazın, ister desenler çizin, ister noktacıklar koyun, her türlüsü tatlı sonuç erecek, emin olun. Çünkü kalemler çok güzel, renkler harika. Sonuç da ister istemez iyi oluyor. Biz de bu defa elimize 3 tane toprak saksı aldık, hepsi de elimizde zaten olan saksılardı. Hatta bir tanesi saksı bile değil ama artık gönlümüzün istediği şekilde saksı olarak kullanacağız onu, üzerindeki renkli kalplerle.

Yapmanız gereken şey çok basit: Saksıları önünüze almak ve içinizden geldiği gibi süslemek. 4000 numaralı kalemlerimiz kalın, 4040 numaralı olanlar daha ince. Buna göre boyama ve çizim anlamında farklı yerlerde kullanabilirsiniz ikisini de. Renkleri dolu dolu ve çok çabuk kuruyan bir kalem bu. Sudan da kolay kolay etkilenmiyor; yani rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, kalemleri kullanmadan önce iyice sallamak, kalemin ucu ile bir kağıda minik pompalama hareketleri yapmak ve boyanın kalemin ucuna geldiğini görmek. Bunu bir kez yaptıktan sonra tekrar etmenize gerek kalmıyor.

Saksılarımızdan bir tanesini biz stencil şablon yardımıyla süsledik, siz de deneyebilirsiniz bu yöntemi. Diğerlerini ise elimizde, doğaçlama olarak boyadık. Siz de elinize kalemleri ve saksıyı aldığınız zaman göreceksiniz zaten işlemin ne kadar rahat olduğunu.


Exit mobile version