Keçeden bebek odası süsleri

kece-cocuk-odasi-susleri
Eylül ayının ortalarında bize bir bebek gelecek inşallah. Ben Maya’nın halası olacağım o vakit Maya için keçeden hazırladığım isimlik ve bulutu göstermek istedim sizlere.
Bulutu kalıpsız çalıştım bu kez. Kurşun kalemle bulut şekli çizdiğim keçeyi (keçe diyorum ama aslında keçeye çok benzeyen başka bir malzeme bu, sıkıştırılmış elyaf, keçeden daha yumuşak ve daha beyaz olduğu için tercih ettim) kestim ve üstünü elimdeki çiçeklerle, kelebek, nazar boncuğu ve renkli incilerle süsledim. Bir köşesine çizdiğim kalbi iğne ardı ile işlerken, bir yandan da minik inciler dizdim. İki parçayı yine battaniye dikişi ile birleştirdim, birleştirme işinin sonuna doğru az bir açıklık kaldığında da boncuk silikon doldurdum. Son derece romantik oldu bu bulut


İsimlik için word’den çıktı aldığım harfleri kalıp olarak kullandım. Harfleri kestim ve üstlerini minik incilerle ve güllerle süsledim. Harfleri battaniye dikişi ile birleştirirken içini yine boncuk silikonla doldurdum. Bu kısım biraz zorluyor beni ama olsun Sonunda güzel bir isimliği oldu Maya’nın. Harfler tamam olduğunda ince bir kurdeleye harfleri silikonla tutturdum. Uç kısımlarını biraz uzun tuttum asılacak yere göre ayarlanabilmesi için.

Maya ile birlikte dünyaya gelen-gelecek tüm bebeklere hayırlı bir ömür diliyorum, bahtları açık olsun

10marifet’e not: Çok güzel olmuş sitenin yeni hali


Exit mobile version