Keçeden nazarlıklar


Evinizde olan kullanmadığınız ya da kumaşı yıprandığından atmaya kıyamadığınız dantel, kanaviçe, iğne oyası gibi her tülü malzemeyi kullanarak yapabileceğiniz duvar süsleri.
Üzerine dilediğiniz düğmeden ayna parçasına, püskülden pazen parçasına ve nazar boncuğuna evinizde olan her ne aparat varsa onlarla süslemeler yaparak duvarınız ve eviniz için şık bir nazarlık yapabilirsiniz. Keçeyi dilediğiniz şekilde kesebilirsiniz. Gerisi sizin hayal gücünüze kalmış. Anne yadigarı bir el işini sandık köşelerinde tutmaktansa her an görebileceğiniz, her gördüğünüzde de onları yadedeceğiniz hatıranın duvarınızın baş köşesinde olmasını istemez misiniz? Cevabınız evet ise hadi kolaları sıvayalım. Dediğim gibi hepsi sizin hayal gücünüze kalmış. O yüzden ana hatları ile kısaca anlatayım ?
İlk önce istediğiniz şekilde kestiğiniz iki adet aynı ölçüde keçenin kenarlarını kenar dikiş ile dikelim. Arka kısmına gelecek keçenin kenarını dikmenize gerek yok. Üst kısmına gelecek parçayı türlü aparatlarla süsleyelim. Kenarlarına oya, boncuk oyası veya uç danteli… Elinizde ne varsa dikelim. Tercih sizin? Dikmezseniz de olur. İkinci parçasına uç kısımlarında sallanacak boncukları, üst kısmına askısını dikelim. Bütün bu işlemler bitikten sonra iki parçayı silikon tabancası ile birleştirelim. Böylece arka iplikleri gizlemiş ve nazarlığınızın düzgün durmasını sağlamış olursunuz? İşte sizin nazarlığınız hazır ??? İnstagram sayfamda yaptığım nazarlıkların her açıdan resimlerini bulabilirsiniz, aşağıda profilimde link var. Fotoğrafları incelediğinizde, ana hatları ile anlattığım noktaları daha iyi anlayabilirsiniz. Son olarak söylenecek tek söz kalıyor “aman nazar değmesin?” Mutlu, nazarsız günler diliyorum??


Exit mobile version