KÖSELE PANO

-

Üniversite yıllarımda yaptığım ilk deri çalışmam.Traşlanmış köseleye desen çizilir nemlendirilip mermerin üzerinde craft denen aletlere tahta tokmakla desene göre vuruşlar yapılarak kabartma yapılır ve kuruyunca boyanır. Tahta parçaları çerçeve gibi çakılıp yine nemlendirilmiş kösele ile kaplanır, kalın iple sıkıca sarılarak sabitlenir ve kuruyunca boyanır. İpler çıkartılır ve pano haline getirilir.

14 yorum gelmiş

  1. Avatar photo

    :) gazi elsanatları mezunuyum. Ah ah aklımda ne fikirler var ama….İşte ancak bu kadar yapabiliyorum zaman, ev, çocuk, iş falan derken …

  2. Avatar photo

    seninki de amma pahalı bi zevkin var ya.pahalı değilmi deriler anacım :)) kıskanmaya başladım valla seni haberin olsun

  3. Avatar photo

    Arkadaşlar ben karun kadar zenginim diyeceğim ama malesef :(( Ben davul derisini tabaka olarak alıyorum ve de diğer derileri parça deri olarak kilo hesabı alıyorum.Eğer çanta yapmak istiyorsanız parça deri alıp rengarenk yapabilirsiniz.Benim Ankara da bulabildiğim yerler kısıtlı İstanbul da kimbilir nerelerden neler bulabilirsiniz…

  4. Fraise[pilli_silinen_hesap]

    ganeja zaten benden öncekiler ne kadar güzel olduğunu dile getirmişler :) Deriyi fazla sevmesem de görünümü çok hoş. Bir şeyi merak ettim açıkçası hani bu deriler kokar ya şimdi mesela montlarda falan -ha orjinalimi sahtesimi kokar bilmiyorum- o kokuyu gideren bir yol var mıdır?

  5. Avatar photo

    Bu deri kösele haliyle başta kokar ama zamanla kokusu kalmıyor.Islanmadıkça koku yaymaz.Bu panoyu yapalı 11 yıl oldu ve hiç kokmuyor.Abajurlarda kullandığım parşomen deride en pis kokanıdır ama dediğim gibi ıslanınca kokarlar ısıya maruz kalınca da koku yaymadı henüz.Zaten abajurlarımda 60W tan fazla ampul önermiyorum.Dışına da sprey vernik sıkıyorum deri kokusu adına hiç bir şey kalmıyor.İşin ilginç tarafı ben deri kokusunu çok seviyorum :/

Bir yanıt yazın