Merhabalar, söz verdiğim konu hakkında kolay anlaşılabilir ve uygulanabilir olmasına dikkat ederek birkaç bilgi derledim. Yaptığımız eserlerin fotoğraflarını evlerimizde, kendi imkanlarımızla çekiyor olduğumuz için bu yazıda özellikle çok teknik ve yardımcı ekipmana ihtiyaç duyulmadan, eserleri doğru bir şekilde nasıl fotoğraflayabileceğinizi kendi tecrübelerime dayanarak yazmaya çalışacağım.
Öncelikle gerekliler:
Fotoğraf makinesi (daha önce benim hangi makineyi kullandığım sorulmuştu; Canon Powershot SX IS kullanıyorum), telefon ile de fotoğraf çekmek elbette mümkün ancak piksel çözünürlüğünün yüksek olmasına dikkat etmek gerek. Şu an piyasada oldukça ekonomik ve işe yarayan dijital fotoğraf makineleri var. İmkanlar elveriyorsa bir tane edinmekte fayda var.
Sonsuz fon tabir edilen bir düzenek oluşturmak gerekiyor. Bu teknikle ilgili bilgiyi daha sonra paylaşacağım. Tek başına ele alınması daha uygun olur ve pratikte biraz daha destek elemana ihtiyaç duyulan bir teknik.
Bu yazıda beyaz bir raf kullanarak nasıl verim alınabileceğini anlatmaya çalışacağım.
Ben genellikle bunu kullanmayı tercih ediyorum. Beyaz bir raf (dolap içlerinden çıkarabilirsiniz veya yapı marketlerinden uygun ölçüye göre satın alabilirsiniz)
Fotoğrafları mümkünse gün ışında çekmek en doğrusu. Yapay ışıklandırma hem fotoğraflamak üzere olduğumuz nesnelerin renklerinde sapmalara neden oluyor hem de doğru ışıklandırmayı sağlamak için ayrı bir düzenek oluşturmak gerekiyor. (Bu konudan da bahsedeceğim)
Gün ışında fotoğraf çekmenin faydasını görebilmek için tavsiye edeceğim zaman akşam üzeri, güneş batmadan öncesidir. Güneş tam tepede olduğunda ışık doğrudan nesnenin üzerine gelerek fazla parlamasına ve renklerin yok olmasına veya değişmesine neden olur. Parlak ışığın oluşturduğu etki ile nesnenin hatları da kırılır ve doğru sonuç alınamaz.
Burada fotoğraflayacağımız nesnenin yapısı da çok önemli, nasıl bir fotoğraf elde etmek istediğimiz de. Dolayısı ile tüm bu etkenler doğrultusunda gün ışığı en iyi seçenek. Daimaya yakın bir oranda iyi sonuç veriyor.
Gün ışığında fotoğraf çekmek için sokağa çıkmak gerekmiyor. Belirleyeceğiniz bir pencerenin pervazına beyaz rafı, gerekirse dengede durmasını sağlamak amacı ile altını veya bir tarafını besleyerek yerleştirin. Rafın üzerinde tek bir toz tanesi, leke, çizik olmamasına özen gösterin. (photoshop programı veya benzeri bir fotoğraf düzenleme programı kullanmayacaksanız, özellikle dikkat edilmeli)
Fotoğraflamayı seçtiğiniz nesneyi temizleyin, düzeltin, ayarlayın yani siz onu tasarlarken nasıl olması gerektiğini düşündüyseniz o hale getirin. Aynı program dahilinde birden fazla nesneyi fotoğraflayacaksanız hepsini bu şekilde hazır edin ve yakınınıza getirin.
Önce düşünün. Elinizdeki nesneye bakın. O nedir, ne amaçla kullanılır, renkleri, yapısı, özelikle vurgulanmasında fayda olacak bir detayı var mı, öne çıkan nitelikleri nedir, benzer ürünlerle gruplanabilir mi, gibi…
Bu kısım gerçekten önemli ve keyifli.
Nesnenin nasıl görünmesini istediğinizi belirledikten sonra bunu rafın orta kısmına yerleştirelim. Şimdi; bu teknikte sonsuz fon kullanmadığımız ve bir raf kullandığımız için tek beyaz zemin bu raf. Yani fotoğraf makinesinin açısını ayarlarken nesneye tam paralel durulmamalı, aksi halde fotoğrafınızda bulunmaması gereken diğer yerleri de karenin içine alırsınız. Deneyin. Eğilin kalkın, doğru açıyı bulun. Tavsiye: ben fotoğraf çekerken nesnenin üzerinden hafif aşağı doğru bir açı ile çekiyorum. Deneyerek bulabilirsiniz.
Basın deklanşöre. Kontrol edin. Gördüğünüzden tatmin olmuş olsanız dahi birkaç tane daha aynı fotoğraftan çekin. Sonra açıyı değiştirin. Nesnenin yandan görünüşü, üstten görünüşü, portre görünüşü temel karelerdir. Bunlardan sonra hayal gücünüzü kullanın. Kompozisyonlar oluşturun. Örneğin; benzer nesneleri birarada da görüntüleyin. (bileklik grupları, yüzük grupları vb…)
Aynı nesne için belki onlarca fotoğraf çekmeniz gerekecek ve onların içinden sadece 2 veya 3 tanesi kullanılabilir olacak.
Ve… çok profesyonel olmayan, basit ve işe yarar sonuçlar elde etmenizi sağlayacak olan bazı fotoğraf düzenleme programlarından birini önermek isterim. Photoshop ve benzeri programları kullanmadan, çekmiş olduğunuz doğru (ışık, açı, renkler vs…) fotoğrafların zemin renginde düzeltme yaparak fayda sağlıyor ve gerçekten kolay.
Nasıl kullanılacağı anlatılmış ancak ben biraz daha basit hale getirmeye çalışacağım;
Öncelikle üye olunuyor.
Oturum açtıktan sonra fotoğrafı yüklüyoruz:
Fotoğraf yüklendikten sonra başka bir ekran geliyor:
Düzenlemeye başladık. Nesnenin tamamını ve varsa gölgesini bu şekilde boyuyoruz.
Devam edip tamamlıyoruz. Siz boyamayı durdurduğunuzda, bulunduğunuz ekranın sağ tarafında bir faaliyet başlayacak.
Görelim;
Ya böyle olmasaydı? O zaman o siyah kare şöyle olacaktı:
Çok önemli: bu programdan fayda görebilmek için fotoğrafların zemininin beyaz veya tam siyah olması gerekiyor. Aksi halde işe yaramayacaktır. Program sadece zemin düzeltmesi/aydınlatması için kullanılıyor. Fotoğraflarınızın rengi ve ışığı üzerinde etkisi yoktur. İyi fotoğrafları siz çekeceksiniz artık, değil mi
Aklıma gelen, toparlayabildiğim bilgiler bunlar. Umarım açıklayıcı ve işe yarar bir şeyler bulabilirsiniz. Konu ile ilgili aklınızda soru işaretli oluşursa, merak ettiğiniz konular varsa, lütfen sormaktan çekinmeyin. Memnuniyetle yardımcı olmaya çalışırım.
Not: Burada belirttiğim tüm yorumlar, kendi tecrübelerime dayanarak oluşturulmuş, basit ve uygulanabilir olmasına gayret edilerek düzenlenmiştir. Evinde, el emeğini fotoğraflamak isteyen kişiler için destek sağlanması amaçlanmıştır.
Saygılar, sevgiler…
Özge.
Harika bir paylaşım ,gayet açık ve net bir anlatım, çok teşekkürler, hepimizin faydalanacağına emin olabilirsiniz
vayyyyy be kurs versen bu engin bilgiyle takılarından dah çok para kaznabilirsin
Fotoğraftaki bilezikleriniz gibi bizde aydınlandık yeminlen Programa bayıldım basitmiş
oleeeey….ÖZGE Hanım harika bir bilgilendirme….fotoğraf çekme sanatı, çok cahil olduğum ve blogla beraber öğrenmeye çalıştığım bir sanat….paylaşım için yürekten teşekkürler….devamını bekliyorum…
amanın beklediğim yazı çıkmış hemen okuyom
Yayınlanacağı zamanı heyecanla bekliyordum bende!
İşinize yarıyorsa ne mutlu bana. Basit ve kolay uygulanabilir olmasına gayret ettim, umarım başarılı olmuşumdur.
Sorularınız olursa, memnuniyetle yanıtlamak için buradayım
Bu arada; bu bilgilerden faydalanıp, fotoğraf çekenler olursa lütfen belirtsinler. Bakalım neler göreceğiz
çok teşekkür ederim paylaştığınız için bir şey soracağım da yazı paylaşımından sonra SEO yazan bir yer sarı o SEO nun anlamı nedir?
çok teşekkürler sevgili gliatasarim! bu hakikaten çok hassas ve önemli bir konu. güzelim işler, kötü fotoğraf yüzünden kendini gösteremiyor. güzel fotoğrafa bakmak ise apayrı bir zevk. çok faydalı bir kaynak oldu, ellerinize sağlık. paylaşacağım elimden geldiği kadar…
bayıldım bu bilgilere gliatasarım çooooook sağol eline sağlık o kadar güzel açıklamışsın ki tuttuğun altın olsun ellerin dert görmesin bu arada fotoğraf makinasının markasını ben sormuştum tasarımlarının zerafeti senden geliyormuş meger
Bediaaa; SEO admin araçlarından biri diye biliyorum. Açılımı; arama motoru optimizasyonu ( İngilizcesi; Search Engine Optimization ). Bir sitenin arama motorlarında uyumlu hale gelmesi için kullanılıyor bildiğim kadarı ile.
Sanırım bizlerin kontrol etmesi gereken bir bölüm değil, yoksa öyle mi?!
Shane, söz sende
Paylaşımınız ve anlatımınız bir harika çok teşekkürler.En kısa zamanda denemeliyim:)
shane; desteğiniz için teşekkürler. Belirttiğiniz gibi konu önemli. Öyle güzel işler görüyorum ki burada, fotoğrafları yüzünden kaybolup giden.
Umarım az da olsa bir faydam olur. Sizin desteğinizle daha fazla kişiye ulaşacağını bilmek ayrıca güzel
zulaltan; işinize yarayacağını duyduğuma çok sevindim! Makinem fena değildir, onun katkısını inkar edemem şimdi. Yine de tatlı sözlerinizden kendi payıma düşen övgüyü arttırmadım da değil
@Bediaaa; aynen gliatasarim’in dediği gibi. yani bizim dikkate almamız gereken bir yer. yeni eklendi o bölüme, o yüzden dikkatinizi çekmiş…
yeniden teşekkürler sevgili gliatasarim, eminim çoğumuzun işine yarayacak bu rehber.
SEO yu araştırdım ben…
etiketlerin arama motorlarında aranırlığı gibi tariflenebilir…
benimkilerin hepsi kırmızı aranırlığı yok yani :)))
bende de çok kırmızı var arama motorunun ilk onunda değil ilk milyarının içinde bile yer yok
hiç öyle düşünmeyin, o iş o kadar karışık ki… biz de detaylarını iyice öğrenmek için uğraşıp duruyoruz
bu yazı yogun ıstek uzerıne özellıkle benım ıcın hazırlanmış olmalı:)))gliatasarim,, tesekkur etmeme yetecek kelıme bulamıyorum..ya,, sen hem benım yaptıgım işlerın hayatını kurtardın canım hem de bakmak zorunda kalan zavallı 10 marıfet sakınlerının:))))
sıtenın en berbat resım ceken ve yayınlayan uyesı olaraktan ben sana mınnettarım …tesekkurler…tesekkurler….tesekkurlerr…….tesekkurlerrrr…tesekkurler……
yooo sserpil lütfen kendinize haksızlık etmeyin kötü fotoğraf liderliği ben de
anında kullandım. çok teşekkürler
uye oldum hemende basladım calısmaya::)))))
tesekkurler hobımıterapımı ben mutlu etmek ıcın soyledın ama saol yınede canım:)))
muazzam…
Beni de düzeltir mi bilemeyeceğim ama verdiğiniz bilgiler öyle açıklayıcı ki yapabilirmişim hissine kapıldım pek heveslendim. Bu arada evimde hiç beyaz duvar yok o levha L şeklinde mi olmalı?
Lütfen devam edin özellikle digital makina ayarları konusunda kolay anlaşılır bilgileri bekliyorum.
Sevgi ve saygılar…
Teşekkür ederim bende fotoğraf kalitesiyle ilgili diye düşünüyordum Pek iyi değil de fotoğraflarım benimki de kırmızıyla sarı karışık bir sarı bir kırmızı orada bile gösteriyor kendini sarı-kırmızı sevdası
zemini aydınlatma ile ilgili böyle bir bilgiye şiddetle ihtiyacım vardı:)
çok faydalı oldu,teşekkürler
@ssserpil, gt2: işinize yaramasına sevindim. Umarım güzel eserlerinizi yakında görebilme şansımız olur
@olalabyofelyanzn: teşekkürler
@fiamma1: Olabildiğince kolay bir şekilde uygulanabilir ve anlaşılabilir olmasına gayret ettim. Böyle düşünmenize sevindim
@findikkurdum: güzel çalışmalarınızı biliyorum. Yenilerini de heyecanla bekliyorum
@fiamma1: az önce yanıtlarken sorunuza yanıt vermeyi unutmuşum; hayır, L şeklinde değil kare veya dikdörtgen olması yeterli. Dijital makine ayarları, fotoğraf makinesine göre farklılıklar gösteriyor ama genel bir bilgi sağlamaya çalışacağım.
Özge hanım yazınız ve emeğiniz için çok teşekkürler. Böyle bilgilendirilmeye çok ihtiyacım vardı hemen deneyeceğim.
Çok teşekküler!!!!!!!
özge özveri ile yapmılmış bu paylaşımın için çok çok teşekkür ederim.. bi sorum olacak mutfak önlükleri dikiyorum ve istediğim foto makineyi alana kadar canon marka power shot a serisinden birini kullanıyorum. güzel foto için güneş ile köşe kapmaca oynuyoruz :/ tabi ev ortamında stüdyom yok ama taşınabilirde olsa birtane kurmak isterim. şuan en müsait olan duvarı kullanıyorum ancak bundan memnun hiç değilim :((( önerilerinizi bekleyeceğim…
aslında stor perde gibi bi perde yaptırtabiirim dikiş yaptığım odaya bir duvarına ancak o oda da biraz karanlıkta kalıyor. derdme bir çaareee yardımlarınızı bekliyorum özge, size şimdiden teşekkür ederim…
ılk iş kendıme bır fotograf makınası aldım:)))) programıda sureklı denıyorum yeterınce ögrenebılmek ıcın..o kadar guzel anlatmışsınki özge cimm ben becerebılırsem herkes cok kolay yapar valla::)))
ayrıcaaaaa ılk resımlerımı yolladım bıle:)) onay da henuz:)))
@Aysegul 1, Tata.A; çok teşekkürler, işinize yaramasına sevindim.
@ssserpil; makinenin hayırlı olsun. Sabırsızlıkla bekliyorum yeni fotoğrafları.
@rengarenkdantel; öncelikle yaptığınız çalışmalara baktım ve hepsi birbirinden güzel, elinize sağlık.
Sorularınıza gelince; ilk söyleyebilceğim şey nihale ve my garden çalışmalarınızda kullanıdğınız renkli zemin yerine beyaz bir zemin kullanmanızı önermek olacak. Burada şuna karar vermek gerekir; amaç fotoğrafı bir poster veya tablo gibi mi göstermek, ürünü olabildiğince vurgulamak mı?
Örneğin, nihalede zeminin yeşil olması üründeki yeşil ile birleşmiş ve bütüne yansımış. Zemin beyaz olsaydı üründeki renkler daha canlı ve vurgulanmış olabilirdi.
Prova mankeniniz kırmızı sanırım. Bu durumda kırmızı kumaş kullanarak yapmış olduğunuz çalışmalarda ürünün sınırları silikleşiyor. Elbette ne yaparsak yapalım bir zaman ürün ile mankenin renkleri aynı olacaktır. Fakat siyah veya beyaz gibi renkler ( hatta bu ikisin renk olmadığını söylerler ) daha silik ve zemin olarak daha iyi sonuç veren seçenekler olabilir.
İmkan varsa mankenin kumaşı değişebilir yoksa daha fazla ışık kullanmak fayda sağlayabilir.
Duvar konusunda ise, iyi ışık alan bir duvarınız varsa oraya bir düzenek yapabilirsiniz.
Şöyle; düz, dokuması belirgin olmayan, mat, kalın bir kumaşı prova mankeninizi duvarın önüne koyup en geniş açı ile baktığınızda, zemin olarak tamamen kaplayacak ölçüde hazırlayıp duvarınıza asabilirsiniz veya yapıştırabilirsiniz. Kumaşın gergin durması gerekir bu nedenle üst kısmını her iki yandan ve ortalardan da gererek duvara sabitlemenizi öneririm ( sağ ve soldan da bir kaç yerden tutturmak iyi olabilir ).
3M ve Scotch firmalarının çok kuvvetli çift taraflı bantları var. Kağıt olanlar değil de daha kalın olanlarını tercih edebilirsiniz. Yapı marketlerinde bulabilirsiniz. Rulo veya tabaka şeklinde satılıyorlar, süngerimsi bir yapıları var. Kumaşın ölçüsünü mümkün olduğunca büyük tutmanızda fayda var. Fotoğraf çekerken zeminde sadece kumaş olmalı. Bu duvarı aydınlatmanız gerektiğini düşünüyorsanız; bunun için sağdan, soldan, üstten ve mümkünse aşağıdan spot ışık kullanmalısınız. Böylece gölge oluşma riski en aza iner. Işıklandırma için okuma lambalarından faydalanabilirsiniz. Sağ ve sol tarafa ( açıyı deneyerek bulabilirsiniz ) birer koli veya sehpa koyarak spotları bunların üzerine yerleştirebilirsiniz. Üst kısım için ise mevcut tavan lambası yerine ayarlanabilir spot ışık takıp duvara doğru çevirebilirisiniz. Buna imkan yoksa yine bir spot lambayı duvarın üst kısmına sabitleyip o işi halledebilirsiniz. Alt kısım için yine bir spot gerekiyor, bunu da mankenden biraz uzağa koyup ( uzaklığı yine deneyerek bulabilirsiniz ) sorunu çözebilirisiniz.
Spotları, yine yapı marketlerinden oldukça ucuza alabilirisiniz. Burada spotların şekli, tasarımının güzelliği önemli değil. Tasassuflu ampul tercih edebilirsiniz. Beyaz ışık veren uygundur. Sarıdan uzak duralım. Bir de mümkünse spotların ışık veren kısımlarının geniş olmasına özen gösterin ki nokta ışık oluşmasın.
Işık fotoğraf için çok önemlidir. Renklerin nasıl görüneceği ışık kaynaklarına bağlıdır. Gün ışığında bile çekerken sabah ile öğlenin, akşamın renklerin üzerinde farklılıklar yarattığını görebiliriz. Sabah daha sarı iken akşama doğru kırmızılaşır. Doğrudan güneş ışığını nesnenin üzerine vuracak şekilde konumlandırmamalıyız. Renkler dağılabilir ve parlaklık renkleri görünmez kılabilir. Spot ışık ile fotoğraf çekerken makinenizin flaşını da ek olarak kullanmanız iyi olabilir. Deneyerek en doğruyu siz bulabilirisiniz.
Temelde ihtiyaç duyulabilecek şeyleri aktarmaya çalıştım. Umarım anlaşılır olabilmiştir.
Sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım tekrar.
Umarım işinize yarar
Özge.
sevgili özge. öylesine bir açıklama yaptınki inan nasıl teşekür edeceğimi bilemiyorum.. mükemmel detay.. hemmen kayt edip çalışmalara başlayacağım. kumaş stor perde şeklinde olabilirmi? daha fazla bişey sormaya da çekiniyorum, bunu şunun için soruyorum. gerektiğinde toplamak açısından iyidir. zira sık sık resim çekiyorum arada da toplamam gerekiyor. ne kadar ütülesemde kumaşya üytüsüz görüntüsü oluyor. ama storda bu olmayacak. bu cevabınıza göre önce ondan alarak başlayacağım. düz durma konusunda da sıkıntı yaşamayacağım sanırım. yine de bahsettiğiniz bantlardan alacağım. ve ışıklandırma. eğer çok ışık almayan çalışma odama yaparsam bu studyoyu, ışıkları iki yandan bir yukardan olacak şekilde oynar başlıklı birer mekanızma ile monte ettireceğim. ve alttaki ışık, aynen dediğinzi gibi ayarlamaya çalışacağım… ve tekrar yardımlarınız için teşekkür ederim, hayatınızda herşey sizin istediğiniz doğrultuda mükemmel olsun inşallah .
Rica ederim, isinize yaradiysa ne mutlu. Stor olur ama beyaz olmasina dikkat edin derim. Kirik beyaz olmasin. Iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim. Sonucu benimle paylasirsaniz cok hosuma gider
ELBETEE :))
Sevgili shane, bu yazıya ana sayfada yer vermen ve desteklemen ne kadar hoş bir düşünce. Böylece çok daha fazla kişiye ulaşabilecek ve sadece bu yazı ile sınırlı kalmayıp yeni sorulara da yanıt verebilme olanağı bulabileceğim. Teşekkürler
Bana posta göndererek sorusunu paylaşan sevgili rengarenkdantel’in onayını aldım. Sorusunu ve yanıtımı sizlerle de paylaşmamın faydası olabileceğini düşündüm.
—————————————————————————————————————————————————————
rengarenkdantel:
size bişey sorarken çekiniyorum artık, ancak yanlış bişey yapmamak adına yolladığım linklerdeki ışıklandırmalardan hangilerini tercih etmeliyim?
1. http://www.praktiker.com.tr/diger-aydinlatma-urunleri/bright-halojen-projektor-1x150w-74902-81-31-beyaz/230746
2. http://www.citysmylife.com/2011/07/evde-fotograf-studyosu-hazrlamak.html resimdekiler bana yeterli olurmu ?
tekrar teşekkür ederim…
gliatasarim:
Merhaba. Halojene gerek yok. Fazla elektrik sarfiyatina neden olur ve isigini kontrol etmek daha guc olabilir. Filtre kullanmak gerekebilir. İkinci secenek bana daha dogru geliyor. Ayrica lutfen cekinmeyin, ne zaman isterseniz ben burdayim
@gliatasarım ne kadar düşünceli bir insansın herkese yardımcı olmaya çalışıyorsun allah gönlüne göre versin her şeyi inşallah senin gibi gönlü zengin olan insan zor bulunur
Sevgili zulaltan, bu takdiriniz sizin de ne kadar yüce gönüllü olduğunuzu ifade ediyor. Çok teşekkür ederim.Elimden geldiğince, bilgilerimi paylaşmaya devam edeceğim.
Sırada farklı konular hakkında, işe yarayacağını düşündüğüm bazı başlıkları derlemek var
Umarım en kısa zamanda tamamlayabilir ve paylaşabilirim.
Fiammanın fotoğraflarını görünce bilgi almaya geldim
Programı denedim önce, sonuç harika, teşekkürler, ancak ilk iş fotoğraf makinası almak lazım
Bu arada takıdan hiiiiç anlamam, kullanmam ama sizin tasarımların da hakkını yiyemem doğrusu, gerçi ben böyle tasarımlardan ilham alıp dekor aksesuarlarına uyguluyorum, yani uyduruyorum ya
@banuca; sevgili fiamma’ya bir kez de buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Yazdığı yazı gerçekten çok güzel
İşinize yaramasına çok sevindim. En kısa sürede dilediğiniz fotoğraf makinesine kavuşursunuz umarım, çok fark yaratacağından eminim
Yaptığınız o güzelim işler gölgede kalmamalı…
Takı sevmeyen size bile çalışmalarım güzel geldiyse ne mutlu bana!
Umarım kendi çalışmalarınıza uyarlayabileceğiniz bir şeyler vardır bende
Bu arada;
Fotoğraf çekim teknikleri konusunda ikinci yazı onay için bekliyor.
Kısa zamanda yayınlanacağını umarım.
Sizlere evinizde light box tabir edilen bir düzeneği nasıl yapabileceğinizi anlatmaya çalıştım. Umarım işinize yarar.
Hadi de pikseli büyümenin yolu olsun. Çıkış fotoğraflarının pikseli küçük
Lightbox filan gerekmez, sonuçlar harika. O heyecanla teşekkür etmeyi unutmuşum:))
Paylaştığınız için teşekkürlker, bu yazıdan haberdar ettiği için sevgili Flamma’ya da teşekkürler…
Kusura Bakmayın Konunun Dişinda Bişey Soracağım ama
Benim Sony CyberShot dsc-s1900 Fotograf Makinem Var Ama Sürekli Açtiğimda Hafiza Kartını Tekrar Takın Diyor.. Ve Hiç Fotograf Çekmemeye Başladı Çok Sinir bozucu Bir Durum Neden Olabilirr ?? Soruma Cevap Verie Misiniz Lütfen Acil..=((
Tekrar Söylüyorum konunuzu dağıttıysam Özür Dilerim..:(
paylaşımınız çok iyi oldu..bence de light box almayı yada yapmayı düşünüyordum gerek kalmadı
Birde benim foto ile ilgili başka sorum var..bilginiz var mı bazı bloglarda görüyorum..İnstagramda çekilmiş fotoları aynı foto kare içinde 3 tane olarak yapıolar bu nasıl oluyo sizce fikriniz var mı?
melek;
Kusura bakmayın lütfen, sorunuzu az önce gördüm. Yeni bir yorum yazıldığında mesajla bilgi gelmediği için bazen gözden kaçabiliyor.
Hafıza kartını yeni mi aldınız, çalışıyordu da yeni mi sorun çıkmaya başladı?
Makinelerin belli sınırları var, her kartı okumuyorlar. Makinenize uyumlu bir kart mı, makineniz kaç GB’a kadar destekliyor bir bakın derim. Bu tip sorunlar genellikle makineye uyumsuz kart veya okuyabileceğinden yüksek bir kart takılmasıyla oluşuyor. Kullanma kılavuzundan kaç GB destekliyor görebilirsiniz. Makine ve kart en başından beri birlikte kullanılıyor ve sorun çıkarmıyor da şimdi başladıysa, belki formatlamak işe yarar. Bu işlem sırasında tüm fotoğrafların silineceğini hatırlatmak isterim. Başka bir şey gelmiyor aklıma.
Siz de gelişmeleri yazarsınız umarım. Merak ederim
durununannesi;
Çok net bilmiyorum ama Instagram menüsü içinde böyle bir düzenleme seçeneği göremedim.
Sanırım kullanıcı önce fotoğrafları bir program yardımı ile düzenliyor sonra siteye yüklüyor.
Belki de ücretli bir eklenti de olabilir.
cahillik böyle birşey olsa gerek :)..hiç aklıma gelmedi..çok teşekkürler..şimdi app store den instagramda kolaj yapmak için ayrı bir uygulama indirdim:)
ha bu arada bilginiz olsun ücretli değil tamamen ücretsiz:)
gliatasarim ; ya aldiğimda bi sorun yoktu sonradan böyle olmaya başladi sık sık oluyor bu kartı çıkarıp takıyorum [ tabi tekrarlayarak oluyor] malesef ya 2 Gb hafiza karti var T.tec hafiza karti bi yerde okumuştum
karti makine açıkken çıkarrırsak kart yanıyormus oda böyle oluyormus olurmu boyle ?
Bide tam fotoğraflara bakıcağim sırada makine donuyor açılmıyor mecbur kalıyorum pil kısmını açıp tekrar açmaya ? karta format attım kendi telefonumda ama hala böyylee :S
bide o kadar fotoğrafim gitti :((
durununannesi;
hmmm ne güzel bulmuşsunuz Peki, acaba sorsam o uygulama adını size…
melek;
En kötüsü de fotoğrafların silinmesi En iyisi siz servisine bir danışın derim. Mekanik bir arıza neticede.
teşekkürler Düşünüyorum Daha Garantisi Bitmedi Sanırım
Çok teşekkürler,hanidir uzak kalmışım bu işlerden,sağolsun Nedret hnm.fikri verdi.Pek güzel anlatmışsınız,tşkr:)))
paylaşımınız için teşekkürler çok faydalı oldu
rhsr, ikndesign; işinize yaramasına çok sevindim, teşekkürler