Resin kaplama / 100 kat vernik nasıl yapılır?

-

resin kaplama teknikleri
Resin kaplama yani 100 kat vernik uygulamasını bir de ben deneyeyim dedim :) Mor çiçekli, gösterişli bir resin kaplama kolye ucu çalıştım. Arada gümüş kaplama aparatlarla kullandığım kolyemi iki sıra ametist taşıyla döşedim. Özellikle mor renk sevenler için harika bir takı oldu.

Nasıl yapıldığına geçemden belirtmemde fayda var; önce resin yani 100 kat vernik ortalama 2 gün süren bir teknik, yani sabırlı olmak gerekiyor.

Resin kaplama / 100 kat vernik nasıl yapılır?

Hobi dükkanlarından kolaylıkla satın alabileceğiniz 100 kat vernik paketinin içinden 2 ayrı sıvı şişe çıkıyor. Bu sıvıları daha sonra karıştıracağız.
Resin yapacağımız bölüme dekupaj tutkalı sürülür öncelikle ve kuruması beklenir. Dekupaj tutkalını sürerken elinizi korkak alıştırmayın, bol bol sürün. Üzerine dökeceğimiz resinin aynı şekilde gölgesiz görünmesini istiyorsanız tutkalın bol olması gerekiyor.

Sonra plastik bir kap içerisinde 2’ye 1 ölçek olacak şekilde sıvılar karıştırılır. Zaten kutu içinde kullanma talimatını da göreceksiniz. İyice karıştırdığımız sıvıyı uygulama yapacağımız yüzeye döküyoruz. sıvıda kabarcıklar kalmaması için yavaş yavaş karıştırmak gerekiyor, aklınızda olsun. Dün bir yüzey üzerinde, iyice kuruması için 2 gün bekletmek gerekiyor 100 kat vernik uyguladığınız objeyi. Yerini değiştirir ya da oynatırsanız vernikte dalgalanama olabilir, bu da tabii ki yaptığınız işe yansıyacak ve can sıkıcı olacaktır.
Tozlardan korumak için de üzerini kapatmalısınız. 2 gün zarfında ara ara kontrol ederek oluşmuş su kabarcıklarını toplu iğne ile patlatabilirsiniz. Kabarcıklar üzerine çakmak tutarak ısı ile patlatanlar da var, o da başka bir yöntem.

Başta da belirttiğim gibi 100 kat vernik yani resin uygulaması aslında hiç de zor değil, sadece gerçekten sabır ve özen gerektiriyor. 2 gün beklemek, 2 gün boyunca sürekli kontrol ederek hava kabarcıklarını söndürmek, yerinden oynatmamak için çaba sarfetmek ve tabii ki tozların yapışmaması için üstünü kapalı tutmak için bazı kuralları var resin tekniğinin.

Resin tekniği elbette sadece takılarda kullanılmıyor. Ahşap üzerine de, özellikle tepsilerde, ya da magnet ve süs eşyalarında da sıkça kullanılan, kullanıldığı yüzeyi sağlamlaştıran ve parlak bir görünüm sağlayan bir teknik. Denemek isteyen herkese çok kolay gelsin, sevgiler…

9 yorum gelmiş

  1. Avatar photo

    @hobimiterapimi teşekkürler. valla işin uzmanı değilim bu ilk denememdi :) ama yapılabiliyormuş çiçek hatta böcek üzerine. cam içinde kalmış fosil gibi güzel duruyor. sadece resim üzerine uygulanır diye bişey yok sanırım yaratıcılığınıza kalmış. çiçeğe, böceğe, tepsiye tavaya hatta sehpaya güzel olur kanısındayım.

  2. Avatar photo

    :) :) :) estağfurullah hepimizin birbirimize göre görmedikleri duymadıkları var. paylaşım güzel şey. bloğuma ziyaretinize çok memnun olurum çünkü yeniyim. heyecan yaptım gidip bloğuma çeki düzen vereyim :) :) :)

Bir yanıt yazın