Tülbentten tiril tiril elbise diktim

Kendime yaptığım tülbent plaj elbisesinden sonra, içi çok göründüğü için dörtlü modelini denedim. Dört tane tülbenti kullanınca astar olarak da yine tülbent kullanmış oldum ve uyumlu oldu; içinden çiçeklerin görünmesi bence hoş bir hava kattı. Bu şekilde hem daha şık oldu, hem de sokakta bile rahatlıkla giyilebilir oldu. Bunu da anneme hediye ettim. Kendime de yapacağım bir tane ama. Beğendiniz mi?

4 tülbentten astarlı elbise yapımı:

Tülbentten ya da eşarptan elbise ya da daha kısası olarak bluz yapabiliyoruz. Kumaş çok kullanışlı olduğu için birazcık dikiş becerisi yeterli. Sonuç da şık oluyor. Yazlık yerlerde hafif bir şekilde giymek için çok iyi bir alternatif.

Bu elbiseyi iki aşamalı olarak düşünebilirsiniz. 2 tülbentten dış elbiseyi yapacağız, 2 tülbentten de iç astar elbiseyi oluşturacağız.

Astar için iki tülbenti iki kenarından dikerek bir kabaca boru oluşturun. Bunu bir kenara alın.

Dış elbiseyi yapmak için, ki eğer içi göstermeyen bir tülbent seçerseniz sadece bu şekilde de bir elbise sahibi olabilirsiniz, 2 tülbenti tersten üst üste koyun. Bir köşesinden yakayı oluşturmak için 15 cm2’lik kareyi keserek çıkartın. Böylece yaka oyuğunu vermiş olduk. Yakayı 2 cm kıvırıp bastırın. Kesikten sonra kalan iki yan uzun parçada 15 cm’lik kol boşluğu bırakıp iğneleyin, geri kalan kısmını alt uçlara kadar dikin.

Astar elbiseyi düzgünce yerleştirin. Onun üstüne, dış elbiseyi yaka üçgeni ukarı bakacak ve alttaki astarı ortalayacak şekilde yerleştirin. Şu durumda elinizde şöyle bir şekil olacaktır:

şekilde gördüğünüz kesilecek parçaları kesip çıkarın. Kesilen yerlerden dış elbiseye dikerek birleştirin.

Yaka – omuz köşelerine, istediğiniz açıklığı elde edecek şekilde askı takın. Bunu tülbentin kendi kumaşından yapabileceğiniz gibi uygun renkte kurdele ile, hatta zincir gibi değişik bir malzeme ile de yapabilirsiniz. Böylece çok kolayca tülbentten ya da eşarptan elbise yapmış olacaksınız.

 


Exit mobile version