BAĞCIKLI BEBEK BOTU #botpatik #bebekpatikleri #bebekpatiği #bebekbotu #çocukbotu

Bağcıklı bebek botu örgüsü

Kız bebeklerine çok fazla model olmasına rağmen erkek çocukları için papyon dışında bir süsleme olmadığını düşünüyordum. Bu eksikliği giderebilmek adına modern klasik karışımı bir patik yapmak istedim. Tabii sadece erkek çocukları için değil farklı renkler ve objelerle süslendiği takdirde kız çocuklarına da muhteşem olacaktır diye düşünüyorum. Bence bütün güzellik uyumda bitiyor. Mükemmel bir modeli uymayan renklerle karartmak da mümkün. Sade bir modeli kontrast renklerle gösterişli kılabilmek de… Her şey hayal dünyamıza geliyor. Örgü örmenin en sevdiğim yanı ip dolabımın başında hangi renkler birbirini gösterir ki diye geçirdiğim zamanlar sanırım.

Malzemeler:

Patiklik ip ‘Dora’ (kahverengi, krem)
3 numara demir tığ
2 adet boncuk (bağcık için)

Acaba neresinde bu bağcık? Görsellerde de gördüğünüz gibi topuk kısmından bağlanabilen botlarımı sizlere sunabilmek çok güzel. Bir diğer güzel yanı da çok az miktarda ip yemesi. Elde kalan artık iplerle dahi yapabilirsiniz.

Bir günde bir çiftini bitirdiğim patiklerimin yapılışı çok kolay. Tığ ile örülmüştür.

Öncelikle taban kısmını yapıyoruz. Ben 1-2 yaş uyumlu taban yaptım. Patiğin büyük yada küçük numarasını yapmak isteyenler için ölçü tabandan ayarlanır. Üst sayıları sabittir.

Ardından gövde kısmı için katlarımızı çıkıyoruz, belirli eksiltmeler ile patik gövdesini tamamlıyoruz. Ve en son bağcıklı bot kısmını yapıp patiğimizi bitiriyoruz. Son olarak bağcığımızı yapıp patik kenarları taban ile aynı renkten giderek patiğimizi tamamlıyoruz. Dilerseniz tek renk olarak da yapabilirsiniz.

Bağcık uçlarına 2 adet orta boy boncuk dikerek farklı bir hava vermek istedim.

Arka topuk kısmı bağcıklı olduğu için patiğimizin ön kısmını sade bıraktım. Fiyonk, kurdele, taş, boncuk ve benzeri materyaller ile süslemek mümkün.


Exit mobile version