Büyük oğlumdan küçük oğluma…çocuk odası

Merhaba, bir süredir 10marifet sayfalarını izlemedeyim. Şimdi, ben de ilk yazımı gönderiyorum. Bakalım beğenecek misiniz?Hikaye şöyle:Büyük oğlumuz bu sene okula başlayınca, ona çalışma masası da olan bir yatak odası takımı alındı. Bu durumda, kendisinin oyun evi – ranza şeklindeki yatağını küçük oğlumun odasına transfer ettim. Ama henüz iki yaşındaki beyimiz için çok yüksek ve tehlikeli olan bu yatağı bakın nasıl düzenledim…


Nereden


Nereye

1. Öncelikle, 1 metre kadar yüksekte olan ranzayı ters çevirdim ve yatağı içine yere yerleştirdim.

2. Sonra, malzemeleri temin ettim. Kumaşlar, keçeler, bir miktar elyaf, kudeleler ve özellikle mimarlık öğrencilerinin maketlerinin altına platform olarak kullandıkları mukavvalar…


Malzemeler

3. Mukavvaları tepeler oluşturacak şekilde maket bıçağı ile kestim. Üzerini elyafla kapladım. Açık ve koyu yeşil kumaşlar ile tepeleri, mavi kumaş ile de bu tepeler arasından süzülen dereyi oluşturacak formları oluşturdum.


dere tepe…

4. Keçelerden ağaçlar ve çalılıklar kesip kumaş üzerine gönlüme göre yerleştirdim. İçlerine oğlumun oyuncaklarını , kitaplarını vs. yerleştirebilmek için, dikiş makinesinde dikerken, bazı kısımlarını açık bıraktım.


çalılık

ağaç

5. Yatağın başucuna da oğlumun fotoğrafını yerleştirebileceğim bir çerçeve kestim keçeden, içine bir parça asetat kesip diktim. Uğur böceği ile süsledim.


çerçeve

6. Kumaşların üzerine tüm çalıları, ağaçları vs. sabitledikten sonra, kenarlarına lastik geçirebileceğim kanallar diktim, lastikleri geçirip mukavvaların üzerine geçirdim. Parçaları yatağa bağlayabilmek için de kenarlara kurdeleler ekledim. Ve, sonuç…Artık küçük oğlumun güvenle uyuyacağı ve oynayacağı bir yatağı var.


Başucu – Çerçeve ve içine kitaplarını yerleştirdiğim küçük çalılık

Ayakucu ve palmiye

Final

Exit mobile version