PRENSES Bebek Botu

Boncuklu bot patik yapımı – bebek örgüleri

Boncuklu bot patik yapımı. İsminden de kendini ele verdiği gibi tam prenseslere layık bot patiklerim.

3 farklı renk ile denedim. Her renkte ayrı bir güzellik var. İki denememi 2-3 yaş için ördüm. Son ördüğüm vişne çürüğü rengini ise yeğenim Eylül Asya (4-5 yaş) için ördüm. Keyifle ördüğüm ve nasıl bittiğini anlamadığım bir model oldu. Çocuk örgüleri çok fazla zaman yemeden tamamlanıyor. Minimal örgüleri daha bir sevdiğim doğrudur.

Modelimizde önemli olan elimizi çok sıkmamamızdır. Eliniz sıkı ise büyük numara tığ kullanmanızı tavsiye ederim. Modelde inci boncuğu da denedim görselden farklı boncukların modelde nasıl durduğuna bakabilirsiniz. İster renkli boncuklarla, ister tek renk boncukla, isterseniz de incilerle süslenebilecek hoş bir bot patik model oldu.

Boğazlı model olduğu için bot patik olarak adlandırdım. Öncelikle patiklere taban yaparak başlıyoruz. Kaç yaş için yapılacaksa o ölçüde taban yapmak gerekiyor. Patik ölçüsü sadece tabandan ayarlanıyor. Üst gövde sayıları sabittir.
Ben 2-3 yaş için ve 4-5 yaş için iki farklı ölçüde denedim. İstediğiniz ölçüye göre taban hazırlayarak.
Gövde kısmını belirttiğim ölçülerle devam edebilirsiniz. Tabanı tamamladıktan sonra gövde kısmını lastik örgü tekniği ile örüyoruz. Tığ ile trabzanların beline dolayarak yaptığımız lastiklerden.
Toplam 4 sıra botunca lastik örgü ile gövdeyi uzattım.
Sonra belirli eksiltmeler ile burun formunu verdim.
Ardından gövde kısmını toplamda 8 sıra olacak şekilde uzattım. Ve gövde kısmını tamamladım.
Son olarak krokodil örgü tekniğini kullandım. Öncelikle bir sıra boyunca kafesler oluşturarak krokodil basamaklarını hazırladım. Ardından kafeslere sağlı ve sollu trabzanlar doldurarak krokodil tekniğini uyguladım. En son olarak krokodillerin içini orta boy boncuklar diktim. Dilerseniz sade olarak da bırakabilirsiniz. Bu modelde boncuklar krokodil göbeklerinde kaldığı için kullanış bakımından sorun oluşturmuyor.
Videomu izledikten sonra boncuklu bot patik yapımını çok daha net anlayacaksınız zaten.


Exit mobile version