Kurbağa Patik #çocukpatiği #figürlüpatik #motiflipatik #bebekpatiği #bebekbotu

Kurbağa figürlü patik yapımı

Kurbağa figürlü patik ipinizi ve zamanınızı yemeden ortaya çıkan bir model. Severek ördüğüm bu modeli yaklaşık 2-3 saat içerisinde tamamladım. Çocukların çok beğendiği kurbağa figürlü patik modelini elde kalan az iplerle dahi yapabilirsiniz.
2-4 yaş içindir ölçülerim. Öncelikle motifi ördüm. Ardından gövde kısmını tamamlayarak motifi gövdeye diktim. Kısa sürede güzel bir model elde ettim. İp olarak tercihim %100 akrilik patiklik iplerdir.

Kurbağa figürlü patik yapımı

Malzemeler:
3 numara tığ
Krem renk ip (gövde için)
Yeşil renk ip (motif için)
Beyaz ip (gözler için)
Kırmızı ip (ağız işlemesi için)
2 adet küçük boy siyah boncuk
Makas
Toplu iğne

Öncelikle motifi yapacağız.

Yeşil ip ile 8 adet orta genişlikte zencir çekerek başlıyoruz. +3 yükseltme zenciri çekerek geri dönüp 8. zencire toplam 5 adet trabzan yapıyoruz.

İlk ve son zencir de toplam 5 adet trabzan yapılmalı. Artırma işlemleri köşelerden yapılıyor. Patik tabanı yapıyor gibi dönerek 4 sıra tamamlıyoruz.

Oval bir motif elde ettik. Son olarak motifin kenarlarını sık iğne dolanarak kulakları uzun trabzan ile yapıyoruz. Motifimiz tamamlandıktan sonra parçalarına geçiyoruz.

Gözler için beyaz ip ile sihirli halka oluşturarak 10 adet trabzan ile dolduruyoruz. Halkayı küçülterek motifimize sağ ve sola dikiyoruz. Halka ortasına gerçekçi durması için siyah boncuklar diktim. Boncuk yerine siyah ip ile işleme de uygulanabilir.

Son olarak kırmızı ip ile ağız işlemesini yaparak bitiriyoruz.

Gövde yapımına başlıyoruz.

Öncelikle krem renk ip ile sihirli halka oluşturuyoruz. 12 trabzan ile halkamızı dolduruyoruz. Belirli artırmalar ile 4 sıra örüyoruz. 4. sıra sonunda 40 adet ilmek olmalıdır. 40 ilmek elde edince artırma işlemini bırakıyoruz. Toplam 10 sıra olacak şekilde uzatıyoruz. Yani ilk 4 sıra artırmalı sonraki 6 sıra sabit 40 ilmek ile. Toplam da 10 sıra olunca ipimizi koparıyoruz

Ön boğaz ayrımı için 10 ilmek belirliyoruz. Kalan ilmekleri toplam 8 sıra boyunca örüyoruz. 9. sırada topuk kavisi oluşturarak kanat parçaları birbirine dikiyoruz.

Gövde kısmı da tamamlandıktan sonra motifi gövdeye ortalayarak iğneliyoruz. Ardından sık iğne kenarlarından dikerek patiği bitiriyoruz.

Belirttiğim ölçüler 2-4 yaş için uygundur. Büyük yaşlar için yapmak isterseniz artırma işlemini 45-47 ilmeğe dek artırabilirsiniz.


Exit mobile version