Bebek Çorabı

Örgü bebek çorabı yapımı

Örgü bebek çorabı yapımı, videolu bir anlatım hazırladım size. Bu kadar minik ve güzel bir örgü daha görmedim. Yapılışının zorluğu boyutu kadar diyebilirim:)

Uzun zamandır denk geliyordum bebek çoraplarına, denesen olur mu diye düşünüyordum sonra duramadım hemen aldım ipi tığı elime. İyi ki de durmamışım diyorum şimdi, resimlere bakmak bile mutlu ediyor.

Örgü bebek çorabı 0-3 aylık bebekler için uygundur. Çok az miktarda ip tüketen bu modeli kesinlikle denemek gerek.

2 renk kullanarak ördüm. Tabii tek renk ya da ikiden fazla renk ile de yapılabilir. Ben biraz daha sade tutmak istedim, herhangi bir süsleme ürünü kullanmadım. Bebek örgülerinde hem kullanışsız oluyor hem de rahatsız edici olmaması açısında sade ve şık bir görünüm tercih ettim. Benim bu pembe ve tonlarına olan tutkum her örgüye yansıyor. Erkek y ada kız fark etmez, istenilen renklerde yapılabilir.

Gelelim mutfak bölümüne;

**’Dora’ patiklik ip tercih ettim. Çok az miktarda ipten bir çift çorap çıkıyor. Biraz daha soft renkler tercih ettim. Bebek örgülerinde en sevdiğim tonlardır. Çeşitli ip renkleri ve daha fazlası için ‘Hobium’ sitesini tavsiye ederim. Her türlü örgü ihtiyacımı güvenerek temin edebildiğim ve hızlı sürede elime geçen güzel bir site.

**Tığ olarak 3 numara (1.7 mm) kullandım.

İki malzeme ile bu kadar güzel bir model oluşturmak işin en güzel kısmı.


Exit mobile version