Çilek Bebek Ayakkabısı #çocukpatiği #bebekpatiği #bebekbotu #çilekpatik

Örgü çilek bebek ayakkabısı yapımı

Örgü çilek bebek ayakkabısı. Ne ara bitti anlamadığım ve keyifle ördüğüm bu güzel patiklerimin yapılışı çok kolay. Uzun süredir aklımda olan bu modeli ipe tığa dökebilmek bugüne nasipmiş.
Hep fiyonk hep fiyonk olmaz değil mi ama? Biraz da figür çalışması denemek istedim. Çilek görünümlü patikleri kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Hediyelik olarak kullanmaya kıyamayacağınız türden bir model. Bebeklerimizin de çok hoşuna gidecektir.
Normalde bebek örgülerinde boncuk pek tercih etmiyorum fakat bu modelde az sayıda ve konum olarak rahatsız etmeyecek bir bölgede boncuk kullandım. Boncukları çilek çekirdeğine benzetmek amacıyla ekliyoruz patiğimize.
Patiklerim 1-2 yaş için örülmüştür. Ölçüde değişiklik yapmak taban boyutuna bağlıdır. Üst Gövde sayıları sabit kalmalıdır.

Malzemeler:

3 renk patiklik ip (Beyaz – yeşil – pembe ve Dora marka tercih ediyorum)
24 adet boncuk
3 numara tığ

Örgü çilek bebek ayakkabısı detayları

Patiklere öncelikle taban yaparak başladım. Ben 1-2 yaş için uygun taban ördüm. Ardından gövde kısmına geçtim. Belirli kesim işlemleri ile ön burun kısmını ayarladım.

Ardından çilek görünümü vermek için yeşil ipimi bir sıra dahil ettim. Son olarak üçüncü renk olarak beyaz ipimle yaka detayını ördüm.

Ve en sevdiğim kısım olan son dokunuşlar boncuk dikimi ile çilek kokusu yayıldı etrafa Boncukları siyah da kullanabilirsiniz ben beyaz inci ve siyah boncuk arasında çok kararsız kaldım ve en son beyaz inci kullandım.Tabii yakın sürede farklı renk iplerle siyah boncuk denemesi de yapacağım. Patiklerin tekine 12, çiftine 24 adet boncuk kullandım.

Gerçekten severek ördüğüm bu patiklerimde ana renk olarak nar çiçeği rengi kullandım. İlle pembe olmasına gerek yok. Pembe ya da kırmızı tonlarında bir renk tercih edilebilir.


Exit mobile version