İyi ki doğdun 10marifet!

Screen Shot 2015-08-03 at 13.42.05

Canımızın içi, işimiz gücümüz, göz bebeğimiz 10marifet’e ilk yazısını girişimizin üzerinden bugün tam 9 yıl geçmiş oluyor. O zamanlar ne Facebook vardı ne Instagram; sosyal medya daha icad edilmemişti. Bugünkü gibi kolayca kişisel blog, site sahibi olmak diye bir şey yoktu. Yurt dışındaki “craft” siteleri çok ilgimizi çekiyordu. “Craft” kelimesini Türkçeye zanaat, beceri, el ile ustaca yapmak; kısaca “marifet” diye çevirmek mümkün. Çok istiyordum Türkiye’nin güzel bir marifet sitesi olsun. Ellerinizle yaptığınız işleri sergileyebileceğiniz, yabancı sitelerde görüp de size ilham verdiğiniz düşündüğünüz el yapımı çalışmaları paylaşabileceğiniz bir alan olacaktı orası. İsmini günlerce düşündüm, hiçbir seçenek içime sinmedi. Ta ki bir gece oturduğum yerden fırlayıp içeri koşarak “Buldum buldum, 10 marifet olacak!” diye bağırana kadar. Beğenmeyen olmadı, herkesi tatmin etti bu isim. Yıllar içinde adını sizler de sevdiniz, 10marifet.org adresini ezberlediniz, yazı gönderin ya da göndermeyin, her gün gelin ya da nadiren uğrayın, bir şekilde takip ettiniz. 10marifet türünün ilk örneğiydi, özgündü. Onu bugüne getiren ne varsa, siz oluşturdunuz. Yazarısınız, fotoğraf editörüsünüz, okurusunuz, her şeyisiniz. Teşekkür ederiz.

10marifet’in bir satış sitesi olmasını istemedik hiçbir zaman (küçük keçe maceramız hariç :)). 10marifet, Türkiye’nin en büyük el işi ve hobi sitesi olsun, bunu da yayıncı olarak yapsın istedik. Yıllar içinde başkalaşım geçirdi; başka kaynaklardan paylaşımlar yerine şimdi neredeyse her şey sadece sizlerin ellerinden çıkan göz nuru işler. Böylesi çok daha güzel. Artık fotoğraflar daha estetik, yazılar daha bilgilendirici. Biz de zamanla öğrendik, öğreniyoruz neyin daha faydalı, daha doyurucu olacağını. Özellikle çok eski yazılar arasında iki kelimelik metinle, çok iyi olmayan fotoğraflarla girilmiş bildiriler var. Siz fark etmiyorsunuz ama biz vaktimiz oldukça o eski eksik yazıları düzenlemeye çalışıyoruz. Onbinlerce oldukları için tabii yavaş ilerleyebiliyoruz ama olsun

Satış sitesi olmayalım dedik ama biliyoruz ki el emeği ürünlerini satan yüzlerce 10marifet yazarı arkadaşımız var. 10marifet’te kendi satış kanallarınıza verdiğiniz linkler arama motorlarında üst sıralarda çıkmış oluyor potansiyel alıcılarınızın karşısına. Yıllar içinde kendisini 10marifet aracılığıyla tanıttığını söyleyen o kadar çok kullanıcımız oldu ki. Yararlı olduğumuz için çok mutlu oluyoruz. Sağladığımız faydayı zaman içinde arttırabilmek için inanın elimizden geleni yapacağız. Siz hep buralarda olun.

Seneye 10 yaşımıza girdiğimizde kocaman bir kutlama yaparız. Hem ara sıra buluşalım değil mi? Bunu da konuşalım.

Öyle bir içimiz coştu. 9 sene, az değil, özellikle de bizimki gibi belirli bir konusu olan bir internet yayını için.

Ne diyelim, teşekkür ederiz! Var olun. Sizi seviyoruz.

Bu şirin ve içten paylaşımları, Instagram hesabımızdaki minik etkinliğimiz için gönderilen fotoğraflar arasından seçtik. Ne kadar güzeller değil mi?

 

 


Exit mobile version