Portmanto boyama nasıl yapılır? – DIY

mobilya-boyama-diy-portmanto-yenileme-5
Eski venge rengi ahşap portmanto her gördüğümde içimi ve salonu karartıyordu, kırık askılıkların ise değişme zamanı gelmişti. Askı değiştireceğim için komple boyayarak yenileme yapmaya karar verdim. Bunun için şöyle bir çalışma yaptım:

Portmanto üzerine bir kat zımpara attıktan sonra astar boyasını geçtim. Böylece alt zemini sağlamlaştırdım. Daha sonra 4 kat boya işleminden geçirdim. Koyu renkli bir mobilyayı beyaz renge çevirmek için mutlaka çok katlı boyama yapmak gerekiyor, üşenmeden ve vazgeçmeden. Bu 4 kat boyadan sonra mobilyada vengelikten eser kalmadı, beyaza dönüştü.

Portmantoya yeni bir hava katmak için siyah askılıklar ve kulplar kullandım. Bunları da monte ettikten sonra portmanto yenileme çalışmam tamamlanmıştı.

Beyaza boyadığım portmantom ile artık salonum daha aydınlık ve ben ise evimde daha mutluyum.

Portmantomun eski rengi böyleydi. Beyaz ile çalışmaya başlayınca böyle bir hal alacağını deneyerek gördük. Siz de küçük bir parçasında deneme yapabilirsiniz boyayacağınız mobilyanın.

Mobilyaları zımparalamak için böyle bir cihazınızın olması çok işe yarar ama yoksa büyük bir zımpara ile elle de yapabilirsiniz. İlk kat boyadan sonra da yeniden zımpara ile geçmek, tabii ki kuruduktan sonra, daha iyi sonuç almanızı sağlar. Kuru bir bezle zımpara tozunu mutlaka almalısınız.

Boya katlarının arasında kuruması için muhakkak beklemek gerek. 1 gün bile olabilir bu bekleme süreleri. Sonuca değeceği için buna sabredip katlanmak lazım.

Çalışma ilerledikçe bu şekilde görünecek. Biraz sabredin ve vazgeçmeyin, sonuca değecektir.

Bunlar da işinize yarayacaktır:

KAPLAMA MOBİLYA NASIL BOYANIR?

MOBİLYA BOYAMA TÜYOLARI

MOBİLYA BOYAMANIN PÜF NOKTALARI


Exit mobile version