Buz Kraliçesi – kolye, bileklik ve küpe yapımı

takı tasarım
Bu seti kışın evlerin çatılarından sarkan buzlar ve buzlara gökyüzünün yansıması sonucu oluşan maviliği hayal ederek işledim. Tüyleri de kışın soğuğunda bize sıcaklık versin diye kullandım.

Malzemeler


Yaka kolye kalıbımı beyaz keçemin üzerine koyup sabunla çizdikten sonra kestim. Daha sonra taşlarımı yapıştırdım. Sonra taşların etrafını boncukla işledim. Üst kısımlarda evlerin çatılarından sarkan buz kütleleri gibi buz rengi kristal boncukları işledim. Kışın soğuğunu anlatmak için de metalin soğuğunu yansıtan boncuk ve zincirleri işledim. Mavi Swarovski taşlarla gökyüzünün buzlara yansımasını ifade etmek istedim. İşlememi bitirdiktan sonra arka taraftaki dikiş izlerini gizlemek için aynı boyutta kestiğim beyaz keçeyi arka tarafına diktim. Dikerken kenarlarına çek boncuklarıyla birkez daha işledim.


Uç kısımlarına beyaz saten kurdele diktim. En son uç kısmına tüy diktim.


Küpeleri yaparken 6 tane boncukla halka yaptım. Daha sonra her boncuğun üzerine ikişer boncuk ekledim. Sonra her boncuğun üzerine birer tane gelecek şakilde istediğim uzunluğa gelene kadar birer boncuk eklemeye devam ettim. 7 sıra olunca ikişerli grupların arasına birer tane daha küçük numaralı mavi boncuk ekledim. iki sıra da bu şekilde ördüm. Daha sonra tüyü yapıştırıcı ile yapıştırdım. Üst kısmına da kristal boncuk ekledim.

Bilekliği de, yaka kolyeyi yaptığım gibi yaptım. Taşı yapıştırdıktan sonra etrafını boncuklarla ve zincirle işledim. Sert durması için keçelerin arasına pet şişeden parça kesip koydum.

Blogum


Exit mobile version