Evimin kedisi – rölyef pano yapımı

rölyef pano yapımı
Kış, kar yarışma derken evi dağıttığım için yumaklar oğlumun eline geçmiş. Yav! bizim evde de sarı bir kedi varmış Yumaklarımı darmadağın etti. Sevimli kareler çekince de bunlarla güzel bir scrapframe hazırlamaya karar verdim. İşte yapım aşaması:


İlk olarak kompozisyon için eskizler çizdim. Çizdiklerimden en beğendiğimi kopyalayarak tek çizgi halinde tekrar kopyalayarak kompozisyonumu bitirdim. Daha sonra da her bir katman için ışıklı masa yardımıyla kopyalar çıkarttım. Bu sayede birçok şablonum oldu. Bu şablonları istediğim renkteki kağıtları kesmek için kullandım.


Kestiğim parçaları üzt üste yapıştırarak kuşların tüylerini yaptım.


Zemin için seçtiğim mavi kağıdın üzerini beyaz pastel boya ile boyadım. Önce ağaç dallarını yapıştırdım. Daha sonra da üzerinde kuşları yapıştırdım.


Kar speyi ile kar efekti verdikten sonra üstteki boşluk fazla rahatsız ettiği için oraya yeşil yapraklar koymaya karar verdim. Tropikal kuşlar olan papağanların olduğu yere kar yağıyorsa ya da papağanlar kar olan bir iklimde yaşıyorsa geniş yapraklı ağaçlarda kışın yapraklarını dökmeyebilir di mi? Ne hayal gücü ama


Yeşil kağıtlardan yaprakları rastgele keserek birleştirdim ve yapraklı dalları da fona yerleştirdim.


Bartu’nun fotoğraflarını da yapıştırdığım ipin üzerine mandalladım ve son olarak da mangal şişi yardımıyla ördüğüm kazağımı çalışmaya ekledim.


Bitti
Yarışma duyurusu için bloguma buyrun lütfen.


Exit mobile version