Karlı köyüm – rölyef pano yapımı

rölyef pano
Kış deyince benim aklıma ilk kar geliyor ama oğlumun aklına kış deyince ne gelecek bilemiyorum. Malum son yıllarda kara hasret kaldık. Ankara’da yaşayan Afyonkarahisarlı olarak, İzmirliden farkımız kalmadı İşin espirisi bir tarafa kar yağışını izlemeyi özledim!
Kar kar derken her yeri kar yaptım. Buyrun çalışmanın yapım aşamalarına:


1) İlk iş bilgisayarda tasarım yapmaya başladım. Dikdörtgen mi kare mi derken kareye karar verdim ve bir küçük köy ciziverdim. Köyün adı bile var, doğduğum yer Kılıçyaka Köyü. Köyümüz, ağaç ve birkaç küçük canlımız ile bitti tasarım.
2) Evdeki yazıcıdan normal A4 kağıdına şablonlarımı aldım.
3) Malzemeler: Çıktı aldığım şablonlar, mavi ve beyaz karton, makas, yapıştırıcı, çift taraflı bant, cetvel ve maket bıçağı
4) İlk iş şablonları ayırdım.


1) Beyaz kartonumuza şablonu geçirebilmek için arkasını kurşun kalem ile boyadım.
2-3) Şablonu kartonun üzerine geçerek kopyasını çıkardım.
4-5-6) Aynı işlemi diğer şablonlara da uyguladım ve kopya işlemini bitirdim.


Sıra geldi kesim işine. Önce içleri boşalttım çünkü önce dışlarını çıkartırsam çok ince detaylar olduğu için daha zor olacaktı ve yanlışlıkla kopartabilirdim. Her katmanı ayrı ayrı keserek bu işlemi de tamamladım.


1-2) Her katmanın arasına koymak için fotoblok malzemeden şeritler halinde kestim ve çift taraflı bant yapıştırdım.
3) Mavi fon kartonunun üzerine ilk katmanı yapıştırdım.
4-5-6) Sırasıyla her katmanı üst üste yapıştırdım.


Son olarak da ağacımızın üzerine kar yağdırma işlemi kaldı. Bunun için de alttaki katmanlara bulaşmasın diye artık kağıtlarla kapatarak yalnızca ağacı açıkta bıraktım ve üzerine kar spreyi sıktım. Daha sonra da çerçevenin içerisine beyaz boncuklar koyarak çalışmayı çerçeveledim ve SONUÇ aşağıdaki gibi oldu.

Yarışma duyurusu için buyrun bloguma


Exit mobile version