Kelebek örgüsü ile bebek yeleği yapımı

kelebek-orgusu-nasil-yapilir-anlatimli-bebek-yelegi-orgusu
Merhaba arkadaşlar, anlatacağım kelebek örgüsü ile yelek, hırka ve battaniyeler çok güzel oluyor.
Bebek yeleği yapılışı:
Diğer yeleklerde de anlattığım gibi 80 ilmekle yakadan başlayarak örülüyor. 4 sıra haroşo örüp yaka deliklerini yapıyoruz.
19 kol boyu bir arttır bir kes şeklinde yaka kısmını oluşturuyoruz.
– 10ilmek kol +18 ilmek ön +30 ilmek arka için ayıracağız.

örnegin kurulması:

– 2 ilmek düz örüp sonrasında ipliği sağ tarafındaki şişin üzerine atıyoruz ve sol taraftaki şişten toplamda 5 tane ilmeği sağ taraftaki şişe aktarıyoruz.
– Sağ tarafta 3.sırada duran ipliği yine sağ taraftaki şişin üzerinden arkaya doğru atıp, diğer tarafa attığımız iplik gergin olmadan rahat ve yumuşak bir şekilde şiş ile ilmekler le üzerinde durmalıdır.
– Sonrasında 5 haroşo örüp sonra yine sağ taraftaki şişe 5 tane ilmek geçirip, sağ tararaftaki ipi yeniden 5 ilmek ileriye şişin üzerinden diğer tarafa doğru atıp aynı şekilde tüm sırayı takip ediyoruz.
– 8 tane ince ip şeritleri oluşana denk 8 sıra örüyoruz.
– Daha sonra sekiz sıra halinde duran ipliklerin altından geçirerek bir sonraki ilmeğin altından geçirip bir sonraki ilmeği de atarak haroşo örüyoruz.
– Bütün iplerin takılı olduğu sağ taraftaki şişi bu sefer de ipliklerin altına çekiyoruz. Sağ taraftaki ilmekleri sağa aşağıya çekerek sağ taraftaki ilmeği yukarı çekip aynı şekilde düz örüyoruz.
– Koldan sonra 20 cm bu şekilde örüp haroşoyla bitiriyoruz.
Kelebeklerin ortasına renkli kurdele geçirip daha şık bir hale gelmesini sağlıyoruz.


Exit mobile version