Kırmızı paltolu kız kolyesi

kırmızı paltolu kız fimo kolye yapımı

Kar yağmış her yere, belli belirsiz ayak izleri var her yerde… Soğuk ama güzel, canlandırıyor kırmızı paltolu kızı kendine getiriyor… Tüm düşüncelerden arınıp kar tanelerinin duruluğuna bırakıyor kendini… Yürüyor ve sadece yürüyor… Yüzünü gökyüzüne çevirip düşen kar tanelerine bakıyor, gözlerini kapatıyor minik minik dokunuşlar hissediyor teninde. Ağaçlara bakıyor… Kırmızı paltosuyla oradan adını bile bilmediği bu sokaktan öylece geçip gidiyor. Ta ki kendini camdan minik bir fanusun içinde olduğunu hissedene kadar… Göz göze geliyoruz ve bana çıkmak istemediğini gözleriyle söylüyor korkuyorum dercesine… Onun evi artık bu minik fanusu…

Bu yarışmaya katılmadan evvel çok düşündüm ne yapsam diye… Karar verme aşamasında zorlansam da kar kürelerine karşı olan ilgimden ötürü böyle bir takı yapma arzusu oldu içimde. Tabii dileyen bu minik cam fanusu  evinin bir köşesinde veya masanın üzerinde bir obje olarak da kullanabilir… Takı olarak kullanmaya kıyamayanlar için bir alternatif olsun istedim…

Yapılış aşamasına gelince…

Gerekli malzemeler:

İşte hepsi bu…

İlk adım beyaz polimer kil ile bir katman oluşturmak. Daha sonra birkaç yerine parça parça polimer kil eklemesi yaparak bir yüzey oluşturmak.

İkinci adım ise ağaçlarımız. Ağaçları da koni biçiminde şekiller vererek ve üzerinde bat-çık yaparak tamamlıyoruz.

Büyüklüğünü kontrol etmek amaçlı üzerine yerleştiriyoruz…

Ben figürü koyduğumda ağaçların biraz küçük kaldığını gördüm ve en soldaki ağacı biraz daha büyttüm. Daha sonra gözüm bir şey daha aradı ve bir de siyah bir bank yaptım.

Daha sonra da takı aparatını taktım ancak dilerseniz zincirle tamamlayarak kolyeye çevirebilirsiniz, dilerseniz de böyle bırakıp minik bir biblo gibi evinizde sergileme yapabilirsiniz. Benim tercihim biblodan yana ama takı olarak nasıl durduğuna bir bakın derim.

Büyüklüğünü daha rahat algılayabilmeniz açısında bir kibrit çöpü ile göstermek istedim…

ve tataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Olala

Duyurumu burada yaptım.


Exit mobile version