Kış bahçesi – boncuklu ve kristalli kolye yapımı

kum boncuk ve kristalli kolye yapımı

Merhaba,

Kış Bahçesi’ni tasarlamam  sırasında; çocukluk günlerime geri döndüm. Ben çocukluğumu adada geçirdim. Kar yağdığında çam ağaçlarının üzeri kar ile kaplanırdı ve yeşille beyazın tüm güzelliğini ortaya çıkardı. Gökyüzünü ise cam mavisi görünürdü. En büyük eğlencemiz ise kartopu oynayıp kardan adam yapmaktı. Bu nedenle benim için kış yeşille beyazın birleştiği ve özgürce oyunlar oynadığımız çocukluk anılarımdır.

Kış bahçesinde kullandığım malzemeler:

Bölüm bölüm yapılışı:

1) Çam ağacı

İşe ilk once çam ağacımı yapmakla başladım. Çam ağacımı yaparken beyaz ve yeşil renkteki saten kurdeleleri çam ağacı görüntüsü vererek aralarından yeşil renkte kum boncuklarını geçirerek ağaç formatını verdim. Daha sonra da kurdelerinin boşluklarına yine yeşil kum bonculardan dallar yaptım uçlarına da kar görüntüsü için beyaz kum boncuk kullandım.

2) Kar taneleri

Beyaz kum boncukları ile beyaz renkte Çek kristalleri kullanarak 1 büyük olmak üzere 6 adet kar tanesi yaptım. Kar tanelerini yapmak için 12 adet kum boncuk alıp halka yaptıktan sonra 3’er adet boncuk alıp kar tanesini yapmaya başladım. Üçüncü sırada 1 kum boncuk 1 çek kristali 1 adet kum boncuk alarak kum boncukların içinden geçerek bu şekilde 6 adet yaparak 3. sırayı tamamladım. Son sırada ile 5 adet kum boncuk alarak kar tanesini oluşturdum.

3) Çan çiçekleri

Herringborn tekniği ile 2 adet can çiçeği yaptım. Çiçek yapımına 6 adet kırmızı kum boncuk ile başladım. Daha sonra 4’er adet kum boncuk alarak Herringborn tekniği ile çiçeği yapmaya başladım. 2. sırada ise 2’şer boncuk alarak çiçeği yapmaya devam ettim. 5 sıra yaptıktan sonra son sırada 3’er tane alarak çiçeği tamamladım.

4) Kardan adam

Kardan adamları yapmak için 2 farkı inci tanesi kullandım. Uzun bir çiviye once büyük inciyi taktım, daha sonra kırmızı saten kurdele ile atkı şeklini verip küçük inciyi çiviye taktım, en son olarak da halka şeklindeki Çek kristalini ve küp kristali çiviye taktıktan sonra çiviyi kapatarak kardan adamlarımı oluşturdum.

5) Çam dalı

Çam dalı yapmak için 7 adet 1.50 cm boyunda kahverengi paraşüt ipi kestim. 1 adette 1.50 cm boyunda krem renginde paraşüt ipi kestim. Kuhimuno disk vasıtası ile 8 adet ipi örmeye başladım. Boyu 44 cm’e geldiği zaman karşılıklı olarak ipleri bağlayarak çam dalını oluşturmuş oldum.

6) Ana ürünleri hazırladıktan sonra çam ağaçlarımın dallarını fringe tekniği ile yapmaya başladım. Tüm ağaç gövdemi fringe tekniği ile değişik renklerde ve tonlardaki kum boncukları, yaprak şeklindeki cam boncukları ve kırmızı renkte cam çiçek boncuları kullanarak yaptım.

7) Fringe tekniği ile yapmış olduğum dalların arasına kar yağışlarını sembolize etmesi için beyaz kum boncukları kullandım. Daha once yapmış olduğum kar tanelerini, can çiçeklerini kolyeye eşit olarak monte ederek kolyeyi tamaladım. Kolyenin tam ortasına ise çam ağacımı ve büyük kar tanesini ekledim. Çam ağacımın yanına ise yapmış olduğum kardan adamlarımı ekledim.

8) Kolyemin kapanışını ise dairesel peyote ile yaptım. Kordonun genişliğine uygun olarak 12 adet kum boncukla halka yaptıktan sonra dairesel peyote ile kolye uçlarını kapadım. Yine peyote ile beyaz halka yaptım. Yeşil kum boncuk ile de top yaparak kolyemi tamamladım.

Kartopu ile ortaklaşa düzenlenen kış temaly yarışmamı blogumda duyurdum.


Exit mobile version