Kış temalı, kar manzaralı tuval çalışması

tuval boyama
Sizlere kışı ve karı en iyi bu şekilde anlatabileceğimi düşündüm. Çünkü kış denince ilk akla gelen kar oluyor. Duygularımı ve düşüncelerimi dile getirebildiysem ne mutlu bana, umarım beğenirsiniz. Herkese şimdiden çok teşekkürler.


İnternetten bulduğumuz resmin renkli yazıcıdan çıktısını aldık.


Resmimizi tuvalin üzerine resim hafif görünecek şekilde kalemle çizdik. Eğer acemi değil de profesyonel ressamsanız çizmenize gerek bile yok, direk fırçaylada yapabilirsiniz. Ben tuval yapmayı bilmeyenleri de baz alarak işi en ince ve kolay haline kadar göstermek istedim.


Resmimizin çoğu bitmiş gibi gözükse de bu kabaca boyanmış hali, en sona rütuşlarını bıraktım. Asıl ustalık ve yetenek bundan sonra başlıyor. Çünkü amaç üstün körü boyamak değil ona en ince ayrıntısına kadar rütuşlarıyla beraber resmin son halini verebilmek.


Resmimizin bitmiş hali. Kış temalı bu kar manzaralı resmimizin beyaz rütuşlarını daha çok öne çıkarmak istedim resim bir kar manzarası olduğu için. Şu an bitmiş gibi gözükse bile son bir adımımız kaldı.


Şeffaf renksiz vernik atmak. Resim bittikten sonra resmin üstüne sıkmamız gerekiyor. Nedeni: resmin daha parlak gözükmesini sağlar ve yapmış olduğumuz tuvaldeki boyaların zamanla birbirine akıp karışmaması için vernik sıkmamız şart.


Resmimizin en sonki vernikli hali.


Blogum


Exit mobile version