Mobilya boyama – eski sehpa yenileme

mobilya-boyama-diy-ornekleri-2
Mobilya boyama – eski sehpa yenileme çalışmam. Evimizin bir köşesinde duran eski sehpamız (aslında sehpaya da benzemeyen bir mobilya idi) gözüme batmaya başladı ve yenilemeye karar verdim. Benim gibi acemiler için zorlu bir süreçti. Bununla tecrübe kazanmış oldum. Sonuç bir acemi için hiç de fena değildi. Sonunda evimizin baş köşesinde yerini aldı.

Ahşap sehpa nasıl boyanır?

Önce sehpaya yenbi boya uygulayabilmek için elimden geldiği kadar zımpara yaptım. Kağıt zımpara ile yapabildiğiniz ölçüde zımpara yapın ki eski yüzey matlaşsın, yeni boya yüzeye yapışabilsin ve sonrasında sökülme, kabarma vs yapmasın. Benim sehpam, zımpara işlemimnden sonra şu şekilde görünüyordu:

Ben zımpara sonrası ortaya çıkan çukurları macunla doldurup üzerine 4-5 kat boya attım. Her kat arasında yaklaşık 5 saat bekledim tabii. İlk katı attığımızda sehpa şu şekilde görünüyordu:

Tüm katları boyadıktan sonra ve kuruma işlemi de bitince, balkonda sprey vernik ile vernikledim. Sprey vernik ve boya gibi malzemeleri kesinlikle kapalı mekanda yapmamanızı tavsiye ederim. Boyanmış sehpanın verniksiz ve vernikli halleri şu şekildeydi:

Sehpa yenileme hikayesini blogumdan da görebilirsiniz. Ama aşağıda da görüldüğü gibi, sehpamın eski hali şu şekildeydi:

Boyanmış ve yenilenmiş hali ise en üstteki fotoğrafta gördüğünüz şekilde oldu ve salonumdaki yerini bu yeni haliyle aldı.

Mobilya boyama yapmak isteyen acemilere cesaret ve fikir verebildiğimi umarım.


Exit mobile version