Penguen ailesi kapı süsü

keçe kapı süsü
Merhaba, şimdi de Bahar Hanım’ın Ocak’ta doğacak oğlu Ege için hazırladığım kış temalı kapı süsümle karşınızdayım. Aslında Bahar Hanım büyük kızı Irmak için de kapı süsü yaptırdı bana ama teması Minnie Mouse olunca onu bu yarışmaya katmıyorum bile Kış temalı yarışma için bu ikinci ve son ürünüm – maalesef başka tasarımlar için vaktim yok ve ne yazık ki de olmayacak Şimdi size adım adım bu kapı süsünün yapılışını göstereceğim arkadaşlar.

Siz de bebeğinize bu model kapı süsü yapmak istiyorsanız elinize iplik, keçe ve elyaf alıp işinize koyulun. Yapamam demeyin, yeter ki isteyin Neden mi? Çünkü Vincent Van Gogh’un söylediği, çok sevdiğim bir sözü var ve ben buna kesinlikle katılıyorum: ”İçinden bir ses, ”yapamazsın” diyorsa, içinizdeki o sesin susturulması gerekiyor demektir”.

Evet kapı süsümüz için bize lazım olan malzemeler neler bir göz atalım:

1 adım: İlk önce kare şeklindeki kalın keçe plakadan yuvarlak bir çember kesiyor, ortada makasla delik açıyoruz. Çember kapıda düzgün dursun ve sarkmasın diye arka tarafında sıcak silikonla aynı kalıpta kestiğimiz mukavvayı keçe çemberimize yapıştırmak üzere kenara koyuyoruz. Kalın beyaz keçe plakadan da tabela kalıbını mukavvayla destekleyelim, harf yapımına geçelim.


2 adım: Kağıttan harf kalıpları kesip keçeye uygulayalım, düzgünce keselim.


3. adımda kalın keçeden özel kalıp kullanarak kesilen kar tanelere mavi beyaz renkte boncuk dikerek kar taneleri süslemektir.


4 adım: gri kalın keçeden düz penguen kalıbını kesip, elyaf dolgulu olmayan penguen karakterleri hazırlıyoruz.


Penguen aplikelerinin atkıları renklendirmek amacıyla çilek desenli kumaşla kaplı düğmelerle süslüyor, onları kenarda bekletiyoruz.


5 adım:  boncuk şeritleri kullanarak kar tanesi şeklinde süslemeleri çember ve tabelaya uyguluyoruz.


6 adım: anne baba penguen figürleri dikmeden önce kalıp kesip keçeye uygalayıp kesiyoruz. Sonra da elde dikip içini elyafla dolduruyoruz. Gagaları 3 boyutlu olacak şeklinde kesip dikiyor ve elyafla dolduruyoruz.


7. adımda baba pengueni dikip hazır hale getiriyoruz.


8 adım: Anne pengueni dikip hazır hale getiriyor, süslüyoruz. Ellerine birer penguen düğmesi tutturuyoruz.


9 adım. Kalın yeşil keçeden çam ağaç aplikeleri hazırlıyoruz.


10 adım: Sıra geldi çocuk penguenlerimizi dikmek. Önce kağıttan kalıp kesiyor, keçeye uyguluyor ve dikmek üzere keçe kalıpları kesiyoruz.


11 adım: çocuk penguenleri dikip onlara birer şapka ve atkı hazırlıyoruz – ben turuncu rengi  tercih ettim.


Sonradan da penguen bebişleri bir poşet üzerine serip onlara kalıcı kar spreyi yardımıyla karı yağdırmak için hazır bir zemin hazırlıyoruz.


Erkek çocuk penguen ”kar banyosundan” sonra böyle görünecek…


Minik penguen kızımız da böyle görünecek.


12. adımda kutup ayılarımızı dikmek için kalıpları kesiyoruz keçeden.


13 adım: Kutup ayımıza düğme setinden çıkan özel kayak düğmelerle kayak yapıyormuş gibi havası veriyoruz.


İkinci ayıcığımızı da diktikten sonra ona düğme setinden çıkan kışlık şapla ve eldiven düğmeleri takıyoruz.


Kapı süsümüzde kullanılmak üzere başka bir düğme setinden çıkan çam ağaç şeklindeki düğmeleri alıp kapı süsümüzü süslüyoruz.


14. adımda anne baba penguenlerle çocuk penguenleri çembere uyguluyoruz, onlar bitince de kutup ayıcıklara uygun yer buluyoruz.


15 adım: kapı süsüne tüm figürleri uygulandıktan sonra sıra geldi çemberi ve tabelayı kalın mukavvaya sabitlemeye – aynı şekilde mukkavvayı kesip çemberimize sıcak silikon kullanarak uyguluyoruz – evet, işlem bayağı zor ama buna değer, hatta kanımca mutlaka yapılmalıdır da, çünkü mukavva sayesinde kapı süsünüz sonbahar yaprağı gibi kapıda sarkmaz, yamulmaz, kapıda düzgün bir şekilde durur.


Kalıcı kar spreyi yardımıyla kapı süsümüze kar ”giydiriyoruz”, kurumaya bırakıyoruz , kuruduktan sonra kapımıza asıyoruz.


Kapı süsümüz için lazım olan düğme…


Penguen temalı kapı süsümüz hazır. Karı da yağdırdık, kuruttuk mu tamamdır, kapıya asabiliriz


Kutup ayımız
Ve unutmayın: İlham gelmesini beklemek yerine yapın, yaratın; ilhamı kovalamanız gerekir   Blogum


Exit mobile version