Ren geyiği – cüce polimer kilden kolye

fimo kolye yapımı
Merhabalar. Tema kış olunca hemen bir kar aşığı olarak çalışma yapmak istedim. Kafamda kesinlikle bu fikir yoktu ama yine de yapmışken bu iki ufaklığı da paylaşmak istedim.


İlk olarak geyiğin kafasını ve alt kısmını yukarıdaki aşamaları uygulayarak şekillendirdim. Daha sonra aynı kafayı yaptığım şekilde daha minik boyutlu olarak kulakları yaptım. Elde ettiğim parçaları likit fimo yardımıyla birbirine yapıştırdım.


Sonra (aslında işin en uğraştırıcı kısmı) boynuzları şekillendirdim. Yine aynı kafa kısmını şekillendirir gibi yapıyoruz sadece uç kısmı daha sivri ve uzun bir şekilde oluyor. İğne yardımıyla şekillendiriyoruz. İğneyle hamura bastırdıkça hamur toplanıyor, iki parmağımızın arasında eziyoruz bu işlemi birkaç kere yaptıktan sonra son halini alıyor. (Açık renk hamurlarla çalışırken genelde kirleniyor ve üzerine tüy yapışıyor. O yüzden şeklinizi oluşturduktan sonra ıslak mendille silerseniz bu sorununuzdan kurtulmuş olursunuz.) Boynuzlarıda likit fimo ile yapıştırdıktan sonra gözlerimizi yapıyoruz ve minik geyiğimiz bitmiş oluyor.

Gelelim cücemize… Gövde kısmımızı ilk fotoğraftaki gibi şekillendiriyoruz. Sonra toplu iğnenin arka kısmıyla yüz yerleştirmek için hafifçe bastırıyoruz. Hamuru yuvarlağın boyutlarına göre ayarlayıp yerleştiriyoruz. Sakal için üçgen elde ediyoruz. İlk önce sakalı daha sonra sırayla göz, burun ve kulakları yapıyoruz. Kulakları yaparken yine toplu iğnenin arka kısmını kullanıyorum.


Ufaklıkları 25 dk kadar pişirdim. Birbirine yapıştırarak cam kürenin içine yerleştirdim. Son olarak da beyaz sim ekledim ve kolyemiz hazır


Yarışma duyurum burada.


Exit mobile version