Sporcu çocuklar – işlemeli çocuk hırkası

işlemeli çocuk hırkası
Yarışma bensiz olmasın. Yapılışına gelince bu hırkanın ilk hali. Daha önce düz örgünün üzerine işleme yapmayla ilgili birkaç model yayınlamıştım. Bu da onlarla aynı teknikle yaptığım bir hırka. Çok önceden (hangi sitede olduğunu hatırlamıyorum) nette görüp de beğendiğim bir kaneviçe şablonunu kullanmak bu hırkaya nasipmiş.

Şablonumuz bu:

Bu teknikle her türlü kaneviçe desenini örgüye uygulayabilmek mümkün. İşin sırrı kaneviçedeki ‘x’ yerine ‘v’şeklini kullanmak. Tabii ki çok zaman alan ve sabır gerektiren bir işlem. Ama çıkan sonuç bu uğraşa değer. Hırkaya bu deseni uygulamak bir aydan daha fazla zamanımı aldı. Ama yine zevkle yaptığım bir çalışma oldu. Diğer aşamalarını da buyrun fotoğraflarla görelim.


İşleme bitince hırkanın kenarlarını tığlayıp düğmelerini de kendim yapmayı tercih ettim. İpi kalemin etrafına üç kere dolayıp içini doldurarak yapılan düğmelerden. Bu arada bu da yarışmayı yayınlama linkim
Sitedeki çalışmalara bakıyorum da insan isteyince neler yapabiliyormuş değilmi? Kim kazanırsa kazansın hepsi de birincilik adayım. Emeğin olduğu her yerde kaybeden yoktur diye düşünüyorum. Bu yarışmayı düzenlediği için 10marifet ve Kartopu birlikteliğine çok teşekkür ediyorum.


Exit mobile version