Tuch Expo’yu gezelim mi beraber?

10marifet-tuch-expo-standi

Bir el işi ve hobi fuarına ihtiyacımız vardı. Tuch Expo bu eksiği kapadı ve ve ilk kez düzenlenmesine rağmen genel olarak sorunsuz, renkli ve zengin bir fuar organizasyonu gerçekleşti. Basın sponsoru olarak tam içinde bulunduğumuz bu etkinliği buradan güzelce bir anlatmak boynumuzun borcu. Hadi başlayalım o zaman, gelemeyenler için de bir tur olsun.

Bizim standımız fuarın en sakin standı idi görünüm anlamında. Ama ziyaretçimiz hiç eksik olmadı, o koltuklarda beraber oturduk, ayakta da olsa lafladık, birbirimizi yakından gördük ama zaten arkadaşmışız gibi hissettik sık sık. 10marifet’i tanımayan, bilmeyen zaten yok gibiydi ama işte arada birkaç kişi çıkınca da onlara tanıttık, iyi oldu

Hemen yan standımızda komşumuz olan Neşeli Quilling, çok eski üyelerimizden. Kendileri kağıt kıvırma sanatı quilling’in şüphesiz en iyi, en başarılı temsilcilerinden. Beraber bu konuda sizleri de bilgilendirecek bazı çalışmalar yapacağız. Standlarında harika işler ve malzemeler vardı. Ziyaretçiler bakmaya doyamadı. Birkaçını paylaşalım biz de sizinle.

Bir başka stand komşumuz, el boyama bez bebekleri çok ilgi çeken Yumi Art Dolls oldu. Bir anne-kız ekip çalışmasının ürünü olan bebekler, ziyaretçilerin çok beğenisini kazandı. Yüz ifadelerinden kıyafetlerinin tüm detaylarına kadar titizlikle üretilen bu dekoratif bebekler gerçekten çok güzeldi. Melek panoları da bir o kadar zevkle hazırlanmıştı.

Sevgili nurcano ve atolyehamarat beraberce renkli bir stand açmışlardı. Mutfak önlükleri, poşetlikler, tığ işi patikler, tığ işi bebek bereleri, kızlar için çok keyifli ve nostaljik bebek giydirme oyuncakları – ama keçeden – vardı standlarında. Bir göz atalım.

Rengarenk kumaş çantaları, cüzdanları, clutch modelleri ile ışıl ışıl bir stand hazırlayan Crafts by Nesli, güzel modellerini sergiledi fuarda. Gerçekten çok keyifli, bakması da taşıması da zevkli, özenli kumaş çantalar hazırlar kendisi.

Kaktüs Hobi, çok başarılı keçe çantalar ve cüzdanlar çalışıyor. Keyifli keçe panoları da var. Onların renkli çalışmaları arasında da bir gezinelim.

Çok eski üyelerimizden Ece Aymer‘in fuarda büyük bir standı vardı. İçinde birkaç tasarımcının ortak çalışmaları olan çeşit çeşit ahşap boyama işleri ve birbirinden güzel etamin çalışmaları vardı. Bunlara da zevkle bakacağınızdan eminiz.

Burhaniye Belediyesi el emeğine değer veriyor olmalı ki oradan çok dost canlısı, cıvıl cıvıl hanımlar geldi beraberlerinde getirdikleri takıları ile. Standlarında iğne oyası kolye modelleri, kum boncuklu örme kolyeler ve bileklikler, yazmalı, iğne oyalı kalın kolyeler, makrome örme bileklik ve kolye modelleri vardı.

Gelelim yine çok eski üyemiz Sibel Küçük‘ün o güzelim standına. Zevkle hazırlanmış, özenli bir butik mağaza tadında, bakması bile zevkli bir alan yaratmıştı Sibel Hanım ve ekibi.

Sevimli polimer kil – fimo takıları ve minyatürle standını dolduran bir komşumuz idi Tak Tak Ye. Minik ve renkli dünyasın arasında gezinmek çok zevkliydi. Fimo sevenlere gelsin bu çalışmalar da.

Amigurumi işini en iyi beceren marifetlilerden biri olarak Fulyagurumi de oradaydı ve standında birbirinden sevimli amigurumi oyuncaklar vardı. Hadi gezelim.

Çeşit çeşit, göz dolduran çalışmaları ile Mor Atölye de fuarın zengin standlarından birinin sahibiydi. Tilda oyuncaklar, baykuş aplikeli yastıklar pek güzeldi.

Güzel nakışlarıyla göz dolduran bir stand, Ba-Nu Elişi‘ne aitti. İşlemeli örtüleri gerçekten çok zarifti.

Tilda bebekleri ile göz dolduran Fatoş Nihal, çok zarif ve çok tatlı bri stand hazırlamıştı. Keyifli, güzel bebeklerle ve süslerle dolu zevkli bir stand görmek için buyrun.

Bizdeki adı ile anekzura, ki kendisi gerçekten çok eski bir 10marifetlidir, daha sonraki yaygın marka ismi ile Hobizu, standını kendisine ve kavunyiyenkedi‘ye ait güzelim tekstil işleri ile doldurmuştu. Kendi tasarımı harika kumaşlar, Pambek bebekler, güzel yastıklar ve kavunyiyenkedi’nin özgün çizimleriyle güzelleşen kırlentler ile renkli ve yumuşak bir standı vardı. Gezelim.

10marifet’in en eski ve ünlü üyelerinden biri de sesiber şüphesiz. Kendisinin fuarda son derece popüler bir standı vardı ve imzası haline gelmiş işlerinden bazıları ile doluydu. Birbirinden güzel keçe ve kumaş iğnedenlikler, aplikeli çok özel yastıklar, yine hayvan şeklinde minik dekoratif yastıklar, cici bici keçe hediyelikler ile şık bir standa imza atmıştı.

Biraz da genel görünümlere göz atalım:

Seneye görüşmek üzere. Bu sefer kaçıranlar da gelsin olur mu?


Exit mobile version