Tunus işi efe yeleği yapımı

Tunus işi efe yeleği yapımı anlatımlı videosu. Örgü örmek keyiflidir ama bebek örgüleri daha da keyifli diyebilirim. Bu kez tunus örgü tekniği ile ördüğüm efe yeleğimi paylaşmak istedim.

Yapılışı çok kolay olan ve hızlıca üreyen bu modeli severek ördüm. Adından da anlaşıldığı gibi tam efelere layık bir yelek oldu. Adı demişken birçok farklı isimle karşınıza çıkabilir. Paşa yeleği, efe yeleği ya da damat yeleği olarak görmüşsünüzdür. Ben efe yeleği ismini tercih ettim. Genelde erkek çocukları için örülen bu modeli kız çocuklarına da uyarlamak mümkün. Bir iki süsleme ürünü ile kokoş hale getirebiliriz Ben bu modelimde cep ve arka parçada kemer görünümü olsun diye parçalar örüp diktim.

Malzemeler:

150 gr krem ip
50 gr kahverengi ip
4 numara tunus tığı
7 adet orta boy düğme

Daha önce çift şiş ile yapılmışını görmüş çok beğenmiştim. Bir de tunus örgü tekniği ile denedim ve gayet başarılı bir sonuç elde ettim.

1 yaş için ördüğüm yeleğimi ilmek sayılarını artırarak büyütebilirsiniz. 2 renk kullanarak ördüğüm yeleğime toplam 2 yumağa yakın ip gitti. Kahverengi ve krem uyumunu çok sevdiğim dogrudur. Bu sebebten örgülerim de çok sık kullanırım.

O kadar severek ördüm ki iki farklı rengini denedim. Beyaz ve bebe mavisi uyumu.


Kahverengi ve krem uyumu. Uyum güzelliktir diye boşuna dememişler.

Yeleğimiz 3 parçadan oluşuyor. Ön 2 parça ve arka tek parça.
Öncelikle ön üçgen kısımdan başlayarak belirli artırmalar ile parçalar tamamlıyoruz. Ardından arka parçamızı örerek parçalarımızı dikerek birleştiriyoruz.

Ve son dokunuş olarak kenar lastiklerini yaparak düğmelerimizi dikiyoruz. Yapılışı çok kolay olan bu modeli rahatlıklar 1-2 gün içerisinde bitirmek mümkün.


Exit mobile version