#tunusişi BURGULU KIZ BEBEK Yeleği #bebekyeleği

Tunus örgü burgulu bebek yeleği yapımı

Tunus örgü burgulu bebek yeleği yapımı.
Her örgü emek ister ama bu yeleğim için o kadar uzun uğraşlar verdim ki… Gerçekten baktıkça gururlanıyorum. Öncelikle çift şiş ile örülmüş sade bir bebek yeleği gördüm ve ilk işim tunus örgü tekniğine çevirmek oldu.

Ardından kendi adıma bir dokunuş katmak istedim. Her örgü biraz da örenini yansıtmaz mı zaten? Bir nevi imzamızı atmak gibi. Ve ilk aklıma gelen tunus işi burgu görünümü oldu. Epey uzun uğraşlar sonucunda burgu modelini yeleğime kondurdum, fakat sonra çok abartılı geldi söktüm.
Sil baştan.

Ardından aynı modelin sadece kollarına burgu modeli uygulamaya karar verdim.

Yılmadan usanmadan kaç gecemi gündüzümü verdim bilemiyorum. En son oldu dedim hayalimdeki model buydu. İçime sinen bir yelek modeli oldu.


Gelelim yapım aşamasına,

Uyguladığım ölçüler 2-3 yaş bebekler içindir. Esnek olduğu için rahatlıkla 3 yaşa kadar kullanılabilir. Yelek 2 parçadan oluşuyor aynı ölçülerle 2 parça örüp birbirine paralel şekilde dikiyoruz. Dilerseniz burgu kullanmadan sade olarak da örebilirsiniz. Ya da burgu yerine pirinç örgü tekniği, selanik, yıldız modelleri ile de deneyebilirsiniz.

Yaklaşık 2 yumak ip bitirdim. İplerde tercihim ince bebe yünü ipler oldu. Markası değil bebe yünü olması önemli. İplerimi ‘hobium’ sitesinden temin ettim. Güvenilir ve kısa sürede ulaşım sağlıyorlar. Tavsiyemdir:)

Modelim örgü tekniği bakımından ağır olduğu için düğme ya da farklı süsleme objeleri kullanmadım. Ön yaka kısmına aynı ipten minik bir tığ işi çiçek yaparak tadında bıraktım. Çiçeğimin içine birkaç boncuk dikerek hafif bir ışıltı sağladım.


Exit mobile version