10marifet, korunmaya muhtaç çocuklara elini uzatıyor

10marifet sergisi

Sevgili 10marifetliler,

Bunca zamandır, duyurmuş olduğumuz bağış kampanyasının detaylarını bilmeden çalışıyorsunuz, üretiyorsunuz, gönderiyorsunuz yaptıklarınızı. İhtiyacı olanlara yardım etmeye hevesli yüreğiniz ve aklınız, hesap sormaya değil de, hesapsızca katkıda bulunmaya yönlendiriyor sizi. Biz de bu arada, zor durumdaki, her türlü yardıma gereksinimi olan çocukları en önde tutup onlar için çalışan bir vakıf bulmaya uğraştık. Birkaç kere tökezledik, işler düşündüğümüz gibi gitmedi. Biz de bu çapta bir yardım işine girişmemiştik daha önce, deneyimsizliğimiz de var işin içinde. Öğreniyoruz beraberce. Sonunda, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı ile bir araya geldik.

1979’da gönüllü kişiler tarafından kurulan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, kendi ifadeleriyle “her çocuğun şefkat, sevgi ve anlayış görme, yeterli beslenme ve sağlıklı bir ortamda yaşama, oyun ve eğlence olanaklarından yararlanma, çağdaş bir eğitim alma ve yeteneklerini geliştirme, kısaca insan haysiyetine yakışır bir şekilde yaşama hakkı olduğuna” inanıyor. Bu amaç doğrultusunda “Çocukköyleri” kurarak, ailesi olmayan, terk edilmiş, ihmal ya da istismara uğramış, savunmasız; yani korunmaya muhtaç çocuklara (kısaca “Koruncuk”lara), hak ettikleri yaşamın olması gereken şartlarını sunmaya çalışıyor. Devlet tarafından koruma kararı çıkartılmış 0-6 yaş arasındaki çocuklara kucak açan ve meslek sahibi oluncaya dek tüm desteği sağlayan vakıf, şu anda Bolluca Çocukköyü’ndeki 106 Koruncuğa yaşam imkanı sunuyor. Hedefleri, bu çocukköylerinin sayısını arttırmak ve daha çok korunmaya muhtaç çocuğu anne şefkatiyle büyüterek topluma kazandırmak.


Sonbaharda gerçekleştireceğimiz etkinliğimizde satılan işlerin tüm geliri, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’nın aile ortamında yetiştirerek hayata kazandıracağı Koruncuklar’a bağışlanacak. Biz de elimizden geldiği kadar çok iş satılmasına ve bağış miktarının artmasına ortam sağlamaya çalışacağız. Sizin desteğinize her an ihtiyacımız var. Gönderdiğiniz güzel işler bir yana, lütfen bloglarınızda ve sosyal medya hesaplarınızda bu etkinliği duyurarak bize yardımcı olun. Şuradaki görselleri bu iş için hazırladık, onları kullanabilirsiniz. Yapacağımız yardımın miktarını el birliği ile arttırabiliriz…

Teşekkürler.

 

 


Exit mobile version