Kartalkaya Nerede? Ne Zaman Gidilir? Kartalkaya’da Nerede Kalınır?


Bolu’nun kuzeyinde destanlara konu olan Köroğlu Dağlarında bulunan Kartalkaya, Batı Karadeniz Bölgesi’nin yoğun ilgi gören turistik bölgelerinden biridir. Özellikle yakın illerden ziyaretçi alan bölgeye, İstanbul, Ankara, Sakarya, Kocaeli gibi şehirlerden ulaşmak oldukça kolaydır. Kış aylarında yoğun ilgi gören Kartalkaya kayak merkezi ocak ve şubat aylarında en yoğun dönemlerini yaşamaktadır. Yıl boyunca yeşil görüntüsüyle dikkat çeken Kartalkaya sakin, huzurlu aynı zamanda eğlenceli bir tatil geçirmek isteyenlerin buluşma noktası.

Kartalkaya’ya Ne Zaman Gidilir?

Kış aylarının en çok tercih edilen adreslerinden biri olan Karalkaya’ya Ocak ve Şubat aylarında giderseniz kış sporları için yeterli kar seviyesini yakalayabilirsiniz. Karadeniz’in nemli havası Kartalkaya’da Mart ayında kış tatili yapmaya el vermemektedir. Mart ayı itibariyle havanın ılımanlaşması ve yağışların yağmura dönmesi karları eriterek Kartalkaya’ya baharın müjdesini vermektedir.

İlkbahar aylarında Kartalkaya Türkiye’nin en güzel doğa manzaralarından birini sunmaktadır. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında özellikle hafta sonu tatili için doğanın içinde muhteşem bungalov evlerde ve Kartalkaya otelleri seçeneklerinde konaklayarak baharın ve doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Kartalkaya’da Nerede Kalınır?

Kartalkaya, kış tatili denilince akla gelen ilk adreslerden biridir. Bölgede bulunan dağ evleri, dağ otelleri, bungalov evler ve lüks oteller konaklayabileceğiniz tatil adreslerindendir. Kartalkaya’da her bütçeye uygun otel seçeneği mevcut. Her şey dahil oteller ve tam pansiyon oteller en çok tercih edilen konseptlerdendir. Uygun fiyatlı kış tatili planı yapmak istiyorsanız en uygun otelleri kış erken rezervasyonu döneminde bulabilirsiniz. Kartalkaya’da kayak yapmak, kış aktivitelerine katılmak, kızakla kaymak gibi eğlenceli tatil sporlarını uygun fiyata öğrenebilir, otellerin sunduğu imkanlardan faydalanabilirsiniz.

Kartalkaya’da Gezilecek Yerler

Bolu deyince akla gelen doğa tatili anlayışı Kartalkaya’da da devam ediyor. Kartalkaya lüksü ve konforu bir arada sunan kış tatil merkezlerinden biri olmasının yanı sıra gezilecek yerleri ve tabiat güzellikleriyle de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunur. Kartalkaya’ya geldiğinizde mutlaka Sarıalan Yaylası’nı görmenizi ve Sülüklü Göl’e giderek eşsiz doğa manzaralarını fotoğraflamanızı tavsiye ederiz. Kartalkaya’da mutlaka görülmesi gereken yerler;

Siz de Kartalkaya’nın güzelliklerini görmek için kış ve ilkbahar dönemlerinde mutlaka rotanızı Köroğlu Dağlarına çevirmelisiniz.

 


Exit mobile version