Mısır kabuklarından kış temalı duvar süsü

el yapımı bebekler

Merhaba. Uzun zaman olmuş yazı eklemeyeli. Aslında sıklıkla takip ediyorum da yazı eklemeye zaman ayıramadım. Kış yarışması sayesinde yine sizlerle birlikteyim.

Kış deyince benim aklıma hemen kar, kardan adam, çam ağacı ve kış meyvesi olan portakal gelir. Mısır kabuğu ve diğer doğal malzemelerle tasarımımda bunu yansıtmaya çalıştım.

Ana malzemem mısır kabuğu.

Diğer malzemelerim Jakaranda ağacının tohum kapsüllü dalı, Sığla ağacının kozalağı, minik çam kozalakları, çiçek tohumlar ve portakal kabuğu. (Jakaranda burada, yani Antalya’da park ve bahçeleri süsleyen bir tür ağaç türü.)

Doğal malzemelerle çalışmaya bayılıyorum. Renklerin birçoğunu da bitki sularıyla elde ediyorum.

İşte saydığım bu doğal malzemelerle ortaya çıkan tasarımımın çalışma aşamaları:

Kardan adam yapmak için mısır kabuklarının içini pamukla doldurdum.

İçini pamukla doldurduğum mısır kabuklarını üst üste yapıştırdım.

Yine mısır kabuğundan şapka ve atkısını ekledim. Kürdanın ucuna mısır kabuğunu tutturdum ve keserek süpürgeyi oluşturdum.

Çalışmamı süslemek için mısır kabuğunu oklavaya sararak halkalar elde ettim.

Çam ağacı için kağıt huni yaptım ve mısır kabuklarını resimde görüldüğü gibi sırayla yapıştırdım.

Mısır bebeklerimi tamamladım ki ben onlara HÜBERYA ismini verdim. Anlamını merak edenleri sayfamda misafir etmekten mutlu olurum

Bütün bu hazırlıkladıklarımı Jakaranda ağacının doğal halde kurumuş tohum kapsüllü dalına yereştirdim ve sonunda mısır kabuklarını kırpıp kar şeklinde çalışmamım üzerine serpiştirdim.

Kışın tüm güzelliklerini yaşamanız dileğiyle herkese elişi tadında güzel günler ve sevgiler. Yarışmaya katılan tüm arkadaşlara da başarılar

Yarışma duyurum burada.


Exit mobile version