Stilini ‘Yaka’la…

yaka yapımı
Son dönemlerde ortalığı saran yaka çılgınlığının farkında mısınız? Bu iş öyle deli bir hal aldı ki bazı tasarımcıların gece kıyafetlerinde bile gömlek yaka tasarımlarını görmek mümkün. Yakaları stilize etmek de öyle keyifli ki, en sıkıcı gömlekler bile kolayca tarz hale getirilebiliyor.

“Kendin Dik” felsefesiyle başım dik gönlüm ferah yola çıkan bendeniz de, bu yakalar nasıl yapılıyor diye düşünmeye başladım. Sonunda, pahalı kumaşları heba etmeden önce, kolay dikilebilen bir bluz modeli kullanarak kendime deneme amaçlı bir iş kıyafeti yapmaya karar verdim. Zaten dikiş kalıbını düzgün çıkardıktan sonra kim tutar beni!


Senelerce bebe yaka diye bildiğimiz bu yakanın dünya halkları arasındaki adı Peter Pan imiş. Yeni öğrendim, çok sevindim. En sevdiğim çocukluk kahramanımdır kendisi Şimdi bu Peter Pan yakanın nasıl yapıldığını çözdükten sonra, istediğiniz kadar yaka yapabilirsiniz. İlla gömleğe/bluza dikili olması da gerekmiyor – zaten yeni yaka çılgınlığının en büyük esprisi de orada.

Siz de stilinizi ‘yaka’lamak isterseniz, bu dikiş projesini nasıl tamamladığımı ve havalı yaka yapımını öğrenmek için KendinDik.com‘u ziyaret edin. Öğrenmesi bedava Burada hem bu bluzu nasıl yaptığımı okuyabilir, hem Peter Pan yaka yapımıyla ilgili “öğren çekirge” dersine katılabilir, hem de benzer moda fotoğraflarının yer aldığı “e-dergi”yi karıştırabilirsiniz.

Sabah giren ancak akşama çıkıyor yani… :))
Keyifli dikişler, bol güneşler kendindik.com


Exit mobile version