Rokoko nakışı gül nasıl yapılır?

rokoko-nakisi-gul-yapimi

Brezilya nakışı sever misiniz? Brezilya nakışı tekniklerinden rokoko nasıl yapılır, güzel ve kolay bir teknik ile anlatılmış, bakın burada:

Takip ederek biz de yapabiliriz.

Brezilya nakışı kategorisinde gezinerek birçok güzel brezilya nakışı çiçekler, panolar, motif örnekleri de bulabilirsiniz. Bakması bile çok zevkli.

EDİTÖR NOTU: Rokoko nakış tekniği, brezilya nakışında çok kullanılan, çok beğenilen, çok zarif ve güzel görünen bir nakış türü. Aslında bir düğüm tekniği. İğneye nakış ipliğinin dolanması ve bu şekilde kumaşa batırılarak bürümcükler yapılması ile özellikle çiçekler oluşturulmasına dayanıyor. İrili ufaklı çiçeklerle nakışı süslüyorsunuz. Kumaşın üzerinde burgu burgu çiçekler çok güzel duruyor. Kendiniz de deneme yanılma yöntemi ile rokoko nakışı nasıl yapılır öğrenebilir, tekniğinizi geliştirebilirsiniz. Yardımcı olmak için bir video da biz ekleyelim:

Burada basit bir şekilde renkli minik rokoko nakışlı çiçekler yapılışını izledik. Üzerinde biraz uğraşarak el yatkınlığı sağlamak mümkün. En zor nakış tekniği olmadığını rahatça söyleyebiliriz. Dekoratif panolar yapmak için çok ideal olduğu gibi kırlentlerin üzerinde, çeyizlik işlerde, havlu kenarlarında, örtülerde rokoko nakışı rahatça kullanılabilir. 10marifetli hanımların elinden çıkan rokoko örneklerinden birkaç tanesini de derledik, bir bakın isterseniz:


Exit mobile version