Rokoko nakışlı pembe küpe

rokoko-nakisli-pembe-kupe-modeli
Merhaba. Yeni bir çalışmayla karşınızdayım. Daha önce yapmış olduğum kolye ve broşların devamını getirmek istedim. Küpe aparatlarını Eminönü’nden almıştım. İç malzeme için şeffaf renkte taş kullandım. Pembe kumaşın üstüne mor iple rokoko nakış yaptım. Bu aralar bu tür nakışları takılarda kullanmak çok moda. Takıların üzerinde brezilya nakışı rokoko işi çok zarif duruyor. Kişiye özel kolye, küpe ya da bileklikler istiyorsanız siz de kullanabilirsiniz. Eğer bu fikri sevdiyseniz Instagram hesabıma beklerim.

EDİTÖR NOTU: Rokoko nakış tekniği, gördüğünüz bu zarif çalışmada olduğu gibi takılarda da sık kullanılır hale geldi. Brezilya nakışının en sevilen tekniği olarak rokoko işi, aslında daha çok dekoratif panolarda, yastıklarda, sehpa ve masa örtülerinde, havlu kenarlarında kullanılıyor. Rokoko işi yaparken, ipi iğnenin üzerine doluyoruz ve kumaşa o şekilde batıyoruz. Böyle olunca da ortaya boyutlu, kabartmalı, dolu dolu bir nakış çıkıyor. Göze zengin gelen bir nakıştır zaten brezilya nakışı. Delikli kumaşlardansa daha sık dokunmuş kumaşların üzerine işlemek daha iyi sonuç verir. Rokoko nakışı için şöyle iğneler kullanabilirsiniz:

Bu tip nakış araçlarını HOBIUM’da bulabilirsiniz: www.hobium.com adresinde malzeme bölümünde rahatça bulacaksınız.

10marifetli başka hanımların ellerinden çıkan rokoko işi çalışmalardan bir kısmına bir göz atalım, sonra da en sona eklediğimiz faydalı bir video ile bitirelim. Bulduğumuz bu videoda brezilya nakışı rokoko işi nasıl yapılır, rokoko düğümü nasıl atılır onu göreceğiz:


Exit mobile version